Εμπειρη, ανδροκρατούμενη και… αλτική είναι η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον ελληνικό στίβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Γκέτεμποργκ. Η 12μελής αποστολή αναχώρησε σήμερα το πρωΐ για τη σουηδική πόλη έχοντας στις αποσκευές της αξιόλογες εφετινές επιδόσεις και αισιοδοξία για καλές εμφανίσεις που ίσως φτάσουν μέχρι και την κατάκτηση μεταλλίου, για πρώτη φορά μετά το 2007 όταν στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Μπέρμιγχαμ ο Λούης Τσάτουμας είχε ανέβει στο βάθρο.
Ο μεσσήνιος άλτης του μήκους έχει τα περισσότερα… ένσημα σε ευρωπαϊκά κλειστού στίβου και στο Γκέτεμποργκ θα πραγματοποιήσει την πέμπτη εμφάνισή του στον θεσμό. Γεύση από ευρωπαϊκό κλειστού στίβου αλλά και γενικότερα από μεγάλες διοργανώσεις έχουν πάρει τα περισσότερα από τα μέλη της αποστολής. Ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης, μεγάλη ελπίδα για μια θέση στο βάθρο καθώς έχει την τρίτη καλύτερη εφέτος επίδοση στον κόσμο με 5,83μ. είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός το 2005 σε ηλικία 18 ετών, ενώ ήταν παρών και πριν από δύο χρόνια στο Παρίσι. Την τρίτη εμφάνισή του θα κάνει και ο άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης όπως και η επικοντίστρια Νικόλ Κυριακοπούλου. Για δεύτερη φορά θα βρεθούν σε ευρωπαϊκό ραντεβού κλειστού στίβου ο εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης, ο άλτης του μήκους Γιώργος Τσάκωνας, ο τριπλουνίστας Δημήτρης Τσιάμης και η τριπλουνίστρια Νίκη Πανέτα.

Τα «πρωτάκια» είναι ο Ανδρέας Δημητράκης (1.500 μ.), ο Αντώνης Μάστορας (ύψος) και οι επικοντίστριες Κατερίνα Στεφανίδη και Στέλλα Λεδάκη.

Τον «πρώτο λόγο» στην αποστολή έχουν οι άνδρες με 8 παρουσίες έναντι 4 των γυναικών ενώ τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα αγωνίσματα έχουν τα άλματα με 10 εκπροσώπους έναντι μόλις 2 των δρόμων, ενώ απουσιάζουν οι ρίψεις.