Αυξημένο κατά 11 εκατ. ευρώ θα είναι τελικά το ποσό που θα διατεθεί το 2013 στις αθλητικές ομοσπονδίες. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο τελευταίος δεσμεύτηκε να δοθούν επιπλέον 11 εκατ. ευρώ στις ομοσπονδίες πέραν των 14,5 εκατ. ευρώ του τακτικού προϋπολογισμού. Εφόσον υλοποιηθεί η δέσμευση, η συνολική περικοπή των προϋπολογισμών των ομοσπονδιών σε σύγκριση με το 2012 αναμένεται να μειωθεί στο 30%.
Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι όταν πληροφορήθηκε πως θα δίνονταν στις αθλητικές ομοσπονδίες μόνο 14,5 εκατ. ευρώ, δεν ήθελε να τα παραλάβει και ανέθεσε σε υπάλληλο της ΓΓΑ να φέρει σε πέρας την υποχρέωση μοιράζοντάς το ποσό αναλογικά στις ομοσπονδίες. «Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές αβάντες στους προϋπολογισμούς. Εγώ δεν κάνω αβάντα σε κανέναν. Τώρα θα κοιτάξουμε να πάνε εκεί που πρέπει» υπογράμμισε.
Ο κ. Ιωαννίδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων, λέγοντας ότι στο εξής θα χρηματοδοτούνται εκείνα τα οποία κάνουν ανάπτυξη. «Δεν μπορούμε να δώσουμε λεφτά σε 5.000 σωματεία αλλά στα 300-400 που κάνουν ανάπτυξη» τόνισε.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με τους υπαλλήλους των αθλητικών ομοσπονδιών λέγοντας ότι μίλησε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη «αν μπορεί να μας βοηθήσει να μετατάξουμε υπαλλήλους». Ταυτόχρονα ανέφερε ότι οι διακεκριμένοι αθλητές δεν μπορούν να προσληφθούν στη ΓΓΑ επειδή δεν το επιτρέπει η τρόικα.
Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε επίσης ότι επανιδρύονται τα αθλητικά σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε αυτά θα δημιουργηθούν τμήματα για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αντιντόπινγκ έλεγχοι εκτός αγώνων, επισημαίνοντας ότι το ΕΣΚΑΝ με προϋπολογισμό 233.000 ευρώ δεν χρωστάει σε κανέναν, ενώ αντίθετα του οφείλουν χρήματα η Ενωση Β΄, Γ΄ Εθνικής και σωματεία μπάσκετ.