Αν η διοίκηση της ΑΕΚ διέθετε την οικονομική άνεση που θα της εξασφάλιζε και την απαιτούμενη πυγμή, το βέβαιο είναι ότι δεν θα δεχόταν τις διαμαρτυρίες κανενός ατζέντη για τις αποφάσεις ή τις δηλώσεις του προπονητή της που αφορούν σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο στην ΑΕΚ της ασυνέπειας ως προς τις πληρωμές των παικτών, όλα είναι ανεκτά υπό τον φόβο ή και την απειλή της προσφυγής.

Έτσι, όταν ο μάνατζερ των Γιώργου Κατίδη και Μαυρουδή Μπουγαΐδη ζήτησε ραντεβού από τον κ. Ανδρέα Δημητρέλο προκειμένου να του ζητήσει τον λόγο για δημόσιες τοποθετήσεις του τεχνικού της ΑΕΚ κ. Εβαλντ Λίνεν εις βάρος των δύο προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών (ο Γερμανός ήταν ειρωνικός όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την απόδοση των συγκεκριμένων παικτών στο ματς με τον Πλατανιά), ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν αναγκασμένος να τον δεχθεί στο γραφείο του.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Λίνεν έχει δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια και υπάρχουν κάμποσοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αισθάνονταν καλύτερα αν αποφασιζόταν η απομάκρυνσή του. Θέση με την οποία συμφωνούν και τα περισσότερα μέλη του κιτρινόμαυρου ΔΣ.

Από την άλλη είναι γενικώς παραδεκτό ότι ο Γερμανός κατάφερε έστω και μετά από αρκετές συζητήσιμες ή και παράδοξες επιλογές προσώπων και σχημάτων να βρει ένα αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού το οποίο βοήθησε την ΑΕΚ να απομακρυνθεί από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, άρα φέρνει ως σήμερα εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε.

Το γεγονός ότι ακολουθούν δύο κολλητά ντέρμπι απέναντι σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό καθιστούν μάλλον αδύνατη την άμεση αντικατάσταση του κ. Λίνεν (καθώς εκτός των άλλων οι φερόμενοι ως στόχοι της κιτρινόμαυρης διοίκησης αυτή τη στιγμή κάθονται σε πάγκους άλλων ομάδων), ωστόσο οι διοικούντες το έχουν πάρει απόφαση ότι το αργότερο ως το καλοκαίρι θα έχουν λύσει τη συνεργασία μαζί του.

Ως επικρατέστερος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ενωσης εμφανίζεται ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννενα (και πρώην προπονητής των Ακαδημιών της ΑΕΚ!) κ. Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ κάποια από τα μέλη του ΔΣ. προκρίνουν την επιστροφή του κ. Τόνι Σαβέβσκι ο οποίος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να δουλεύει καλά με τις μικρές ηλικίες και να συμβάλει στη βελτίωση και ανάδειξη νεαρών και εξελίξιμων ποδοσφαιριστών.

Τι θα μπορούσε να αλλάξει τη διαγραφόμενη μοίρα του κ. Λίνεν; Να πετύχει αυτό που σήμερα φαντάζει ως ανέλπιστο, δηλαδή δύο νίκες στα επόμενα ματς με ΠΑΟ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός έδρας). Κάτι τέτοιο ασφαλώς και θα έφερνε σε δύσκολη θέση του διοικούντες την ΠΑΕ καθώς η δημοτικότητα του Γερμανού στις τάξεις των οπαδών της Ενωσης παραμένει σε καλά επίπεδα. Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το θέμα, για τον Λίνεν θα ισχύει το… ουδείς μονιμότερος του προσωρινού!