Την απόφαση να διεκδικήσουν πενταετή χορηγία από τον ΟΠΑΠ συγκροτώντας μάλιστα επιτροπή που θα συζητήσει το θέμα με την κυβέρνηση έλαβαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών που συναντήθηκαν την Τρίτη στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μετά από πρόσκληση της τελευταίας για να συζητήσουν το θέμα της δραστικής περικοπής της επιχορήγησής τους από την Πολιτεία.

Η επιτροπή εκπροσώπων των ομοσπονδιών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο θα προτείνει μάλιστα να αλλάξει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και να περιλαμβάνει την υποχρέωση του νέου ιδιοκτήτη να υπογράψει συμφωνία χορηγίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Στη σύσκεψη από την οποία όμως απουσίασαν αρκετά από τα μέλη της ΕΟΕ που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ (Γ. Σγουρός, Γ. Βασιλακόπουλος, Στ. Αγγελούδης, Π. Συναδινός) συζητήθηκε η πρόταση των μετατάξεων του υπαλληλικού προσωπικού των ομοσπονδιών που πλεονάζει ώστε να ελαφρυνθούν οι προϋπολογισμοί τους, αλλά χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Οπως επισημάνθηκε υπάρχουν ομοσπονδίες που είχαν γίνει «κέντρα υποδοχής» ρουσφετολογικών προσλήψεων αλλά και ομοσπονδίες όπου το προσωπικό δεν επαρκεί ή είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία τους.
Πάντως θετικά αντιμετωπίστηκε η πρόταση για τη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ που θα προβάλλει το αίτημα των ομοσπονδιών για τη μη περικοπή των επιχορηγήσεών τους.
Παράλληλα συμφωνήθηκε να παρέμβουν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών την Τετάρτη στη συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και να προβάλλουν τις θέσεις τους.
Στη σύσκεψη διατυπώθηκε και η πρόταση _ από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ) κ. Μανώλη Κολυμπάδη_ για αναστολή των αγωνιστικών δραστηριότητων, η οποία όμως δεν υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των ομοσπονδιαρχών. Πάντως η πρόταση αυτή δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί από ομοσπονδίες οι οποίες αδυνατούν να υλοποιήσουν τους αγωνιστικούς σχεδιασμούς τους.