Η τεχνολογία μπαίνει, επιτέλους, και στα τερέν του ελληνικού βόλεϊ που γίνεται έτσι το πρώτο εν Ελλάδι άθλημα το οποίο θα χρησιμοποιήσει το βίντεο για να διευκολύνει τις αποφάσεις των διαιτητών. Οπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το φάιναλ φορ του 2ου Λιγκ Καπ, το οποίο διεξάγεται 1-2 Μαρτίου στο Βραχάτι, στη διάθεση των διαιτητών θα υπάρχει τηλεοπτικό βίντεο. Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της καινοτομίας θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, παραμονή της έναρξης των αγώνων.
Το εφετινό Λιγκ Καπ θα είναι αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Νίκο Σαμαρά ενώ το «παρών» στον τελικό θα δώσει και η σύζυγός του κυρία Ελένη Δούκα η οποία θα κάνει και τις απονομές στους νικητές. Η κυρία Δούκα θα ταξιδέψει από τη Λήμνο και όπως είπε με μεγάλη της χαρά και συγκίνηση αποδέχεται την πρόταση της ΕΣΑΠ, η οποία είναι η διοργανώτρια του φάιναλ φορ.

Στο φάιναλ φορ του 2ου Λιγκ – Καπ έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά. Η ΕΣΑΠ έχει θεσπίσει έπαθλα και για τις τέσσερις ομάδες. Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Τορνατώρος η νικήτρια ομάδα θα πάρει 8.000 Ευρώ, η φιναλίστ 4.000 Ευρώ και από 1.000 Ευρώ οι άλλες δύο ομάδες.

Σε ερώτηση εάν είναι στις σκέψεις της ΕΣΑΠ να δοθεί στο μέλλον ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στον κάτοχο του League Cup ο κ. Ταρνατόρος τόνισε: «Ναι, είναι κάτι που το έχουμε σκεφτεί αλλά θα πρέπει να το συζητήσουμε με την ΕΟΠΕ που έχει τον πρώτο λόγο καθώς πρέπει να δώσει την έγκριση της για τέτοιες αποφάσεις. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την ΕΟΠΕ και βλέπουμε από κοινού θετικά όλες τις πρωτοποριακές προτάσεις».

Το πρωί της Τετάρτης (27/2) θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια. Ο πρόεδρος του Παμβοχαϊκού κ. Κώστας Ρωμανός αναφέρθηκε στη διαχείριση και προπώληση των εισιτηρίων αλλά και στις ελκυστικές τιμές τους, ενώ τονίστηκε πως δεν θα βγουν προσκλήσεις και όλοι –ακόμα και οι επίσημοι –θα πρέπει να πληρώσουν αντίτιμο. «Θα παραλάβουμε τα εισιτήρια την Τετάρτη. Θα υπάρχουν δύο σημεία προπώλησης σε κεντρικά σημεία του Βραχατίου. Παρότι ο Παμβοχαϊκός δεν θα αγωνιστεί στο φάιναλ-4 ο κόσμος του Βραχατίου και της Κορινθίας είμαι βέβαιος πως θα στηρίξει τη διοργάνωση και θα έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες. Θα έχει μοναδική ευκαιρία να δει υψηλού επιπέδου βόλεϊ».

Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 5 ευρώ για τους δύο ημιτελικούς και 5 ευρώ για τον τελικό και 8 ευρώ σε «πακέτο» και για τους τρεις αγώνες.