Αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι η εντυπωσιακή παρουσία και πορεία της Σουόνσι στα γήπεδα και στη βαθμολογία της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ (αντιστοίχως) οφείλονται πρωτίστως στο νυν προπονητή της Λίβερπουλ κ.Μπρένταν Ρότζερς(ο οποίος είναι αλήθεια ότι άφησε τη σφραγίδα του στους Κύκνους), ο αντικαταστάτης του στον πάγκο της ουαλικής ομάδας Δανός κ.Μίκαελ Λάουντρουπδεν είναι δα και του… πεταμού!

Αντιθέτως, ο άλλοτε σουπερστάρ των Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κι ένας εκ των κορυφαίων παικτών που ανέδειξε το σκανδιναβικό ποδόσφαιρο, αναγνωρίζεται ως ο πρωτομάστορας της μεγαλύτερης επιτυχίας της Σουόνσι η οποία το περασμένο Σάββατο κατέκτησε το Λιγκ-Καπ (5-0 την Μπράντφορντ στον τελικό), τον πρώτο αγγλικό τίτλο της ιστορίας της καθώς ως σήμερα η τροπαιοθήκη της φιλοξενούσε μόνο κύπελλα Ουαλίας (10 τον αριθμό).

Εκτός από την εξασφάλισή της συμμετοχής της στο Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2013/14, η Σουόνσι έχει από νωρίς αποφύγει την εμπλοκή της σε σενάρια υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας καθώς βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς και στοχεύει να σπάσει το φράγμα των 50β. ο οποίος σύμφωνα με τον προπονητής της ομάδας «είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος. Για να μην χαλαρώνεις, πρέπει συνέχεια να κοιτάς ψηλότερα».

Το μικρό θαύμα της Σουόνσι υπό τις οδηγίες του κ. Λάουντρουπ έχει εκτοξεύσει την δημοτικότητα του 48χρονου προπονητή ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του κ.Ζοζέ Μουρίνιοστον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης εφόσον τα σενάρια για την επικείμενη λύση της συνεργασίας της Βασίλισσας με τον πορτογάλο τεχνικό αποδειχθούν αληθή.

Υπέρ της επιλογής του κ. Λάουντρουπ τάχθηκε και ο ουαλός πρώην τεχνικός των Μερένχες κ.Τζον Τόσακτονίζοντας ότι «η Ρεάλ χρειάζεται έναν προπονητή με διαφορετικό προφίλ από αυτό του Μουρίνιο. Ο Μίκαελ είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα και αξίζει την ευκαιρία του σε ένα μεγάλο κλαμπ». Να σημειωθεί ότι ο άλλοτε σπουδαίος μεσοεπιθετικός έχει επίσης εργαστεί ως πρώτος προπονητής στις Μπρόντμπι, Χετάφε, Σπαρτάκ Μόσχας και Μαγιόρκα.