Ο τραυματισμός (θλάση στο δικέφαλο) του ισπανού σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Χοσέ Τοτσέ και η απουσία του από το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, προβληματίζει ιδιαίτερα τον τεχνικό των Πρασίνων κ. Φάμπρι. Ο 58χρονος προπονητής κατά την περίοδο που βρίσκεται στον πάγκο του Τριφυλλιού έχει αντιληφθεί πως χωρίς τον πρώτο σκόρερ της (με εννέα γκολ σε 19 αγώνες εφέτος) η επίθεση του Παναθηναϊκού χάνει την όποια ισχύ διαθέτει.

Είναι ενδεικτικό ότι στα τρία τελευταία ματς κατά τα οποία απουσίασε ο Τοτσέ, είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω καρτών, οι Πράσινοι δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν! Εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και της Κέρκυρας εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» στο μηδέν (0-0), ενώ στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, το Τριφύλλι ηττήθηκε (1-0) δίχως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστική την ακριτική ομάδα.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο έτερος σέντερ φορ που υπάρχει στο ρόστερ Μπρούνο Φορναρόλι προέρχεται από 40ήμερη απουσία λόγω επέμβασης στη χολή, ενώ και ο νεοαποκτηθείς σούπερ σταρ από την Αργεντινή Λουτσιάνο Φιγκερόα μόλις την περασμένη εβδομάδα άρχισε να συμμετέχει στα προπονητικά διπλά της Παιανίας λόγω εγχείρισης στον αστράγαλο, γίνεται αντιληπτό ότι μαζί με τον Τοτσέ… πονάει και ο Φάμπρι για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Μολονότι η αποθεραπεία του Φιγκερόα έχει ικανοποιήσει απόλυτα τους Πράσινους καθώς ο παίκτης ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το κυριακάτικο ντέρμπι, είναι απίθανο να αγωνιστεί από την αρχή του αγώνα καθώς πέραν του υψηλού ρίσκου που θα ενέχει μια τέτοια απόφαση διότι υπάρχει ο κίνδυνος για υποτροπή, ο 32χρονος φορ υστερεί και στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Ως εκ τούτου, η επιλογή του Φορναρόλι για την κορυφή της επίθεση μοιάζει μονόδρομος για τον κ. Φάμπρι, ο οποίος δύσκολα θα ξαναεμπιστευτεί τον πορτογάλο μέσο Ζέκα σε ρόλο κεντρικού επιθετικού (κάτι που δοκίμασε ανεπιτυχώς εναντίον της Ξάνθης). Το πρόβλημα είναι ότι ο ουρουγουανός στράικερ και προτού εγχειριστεί διένυε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος έχοντας σκοράρει μόλις δύο γκολ σε 22 συμμετοχές…