Η Μπαρτσελόνα είχε πάρει μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας μετά το 1-1 στη Μαδρίτη, όμως, η Ρεάλ το βράδυ της Τρίτης «μασούσε σίδερα» και διέλυσε τους «μπλαουγκράνα» με σκορ 3-1 μέσα στο «Καμπ Νου», παίρνοντας παράλληλα το «εισιτήριο» και περιμένοντας αντίπαλο Ατλέτικο ή Σεβίλη (2-1 το πρώτο ματς).

Η «βασίλισσα» προηγήθηκε 3-0 με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (13′ πεν, 57′) και το… κερασάκι στην τούρτα από τον Βαράν (68′), ενώ στο 89′ ο Άλμπα πέτυχε το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Η Μπαρτσελόνα είχε μία ελαφρά υπεροχή στα πρώτα 10 λεπτά του ματς και μάλιστα απείλησε μόλις στο 2′ με σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή. Σιγά-σιγά, όμως, η Ρεάλ βρήκε τα «πατήματά» της στο γήπεδο έβγαζε επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές στο 12′ ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα, ξεπέρασε σαν… σταματημένο τον Πικέ που τον ανέτρεψε και η «βασιλισσα» κέρδισε πέναλτι, με το οποίο ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ έγραψε το 0-1 στο 13′.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τη Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή (65%-35%), αλλά να μην μπορεί να βρει διαδρόμους για να δημιουργήσει παιχνίδι, αφού και ο Μέσι ήταν σε κακή βραδιά.

Η μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε από τα πόδια του «μάγου», όταν εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να αλλάξει πολλές πάσες για να… ζαλίσει τη Ρεάλ που όμως, έμενε πιστή στην τακτική της αντεπίθεσης. Αυτό έκανε και στο 57′ με τον Ντι Μαρία να φεύγει στην κόντρα, να αποφεύγει με μαγική ντρίμπλα τον Πουγιόλ (έπεσε στο έδαφος) να σουτάρει, ο Πίντο να αποκρούει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κοντινό «ριμπάουντ» να πλασάρει για το 0-2.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί, η Ρεάλ στο υπόλοιπο του αγώνα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 68’ έβαλε και τρίτο γκολ με την κεφαλιά του Βαράν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες έκαναν περισσότερο… συντήρηση, ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της τιμής (1-3) στο 89′ από τον Ζόρντι Άλμπα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (74′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Φάμπρεγκας (59′ Βίγια), Πέδρο (71′ Τέγιο), Ινιέστα, Μέσι.

ΡΕΑΛ:Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (84′ Εσιέν), Μεσούτ Εζίλ (78′ Πέπε), Ντι Μαρία, Κρ. Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (71′ Καγιεχόν).