«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να του δοθεί από σήμερα κιόλας το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ» βιάστηκε να πει ο προπονητής της Τότεναμ κ. Αντρε Βίλας Μπόας κι ενώ απομένουν ακόμα 12 αγώνες μέχρι να πέσει η αυλαία του αγγλικού πρωταθλήματος. Αναφερόταν ασφαλώς στον απίθανο Ουαλό Γκάρεθ Μπέιλ ο οποίος έχε πάρει από το χεράκι τα Σπιρούνια και με καταπληκτικά γκολ προσπαθεί να τους κρατήσει μέσα στην πρώτη τετράδα της Λίγκας.

Πέτυχε ακόμα δύο στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη (3-2) επί της Γουέστ Χαμ στο παραδοσιακό λονδρέζικο ντέρμπι, το καθοριστικό εκ των οποίων στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με μία οβίδα εκτός περιοχής. Τέρμα με το οποίο η Τότεναμ όχι απλώς διατηρήθηκε μεταξύ των πρώτων τεσσάρων της Πρέμιερ Λιγκ αλλά ξεπέρασε την συμπολίτισσα Τσέλσι ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση και αφήνοντας 4 βαθμούς πίσω της την Αρσεναλ την οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα καθοριστικό λονδρέζικο ντέρμπι.

«Ολα αυτά δεν γίνονται για μένα αλλά για την ομάδα. Στην Τότεναμ έχω ζήσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι σήμερα και της οφείλω γκολ σημαντικά όπως αυτά που σκοράρω τελευταία. Η ομάδα έχει εξαιρετικό υλικό και για να μείνουμε όλοι εδώ και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, πρέπει να τη βγάλουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο ταπεινός Ουαλός.

Ωστόσο πίσω από τα λόγια του κρύβεται και η δική του αγωνία για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Τότεναμ καθώς αν δεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δεν πραγματοποιήσει μεταγραφές που θα την βοηθήσουν να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει διεκδικήτρια του αγγλικού τίτλου, ο 23χρονος Μπέιλ θα ψάξει τη φυγή του.

Αλλωστε αυτή τη στιγμή είναι ο νο. 1 μεταγραφικός στόχος για τις πλουσιότερες ομάδες της Ευρώπης όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν Μονάχου και (ενδεχομένως, αν και ακόμα δεν έχει γραφτεί κάτι σχετικό) η Μπαρτσελόνα.