Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας τους, τόσο αγωνιστικά όσο και οι ιδιοκτησιακά, οι Λος Αντζελες Λέικερς έχουν την τύχη να διαθέτουν ακόμα τον κορυφαίο εν ενεργεία μπασκετμπολίστα στον πλανήτη.
Γι αυτό και διατηρούν την ελπίδα ότι μετά το τραγικό ξεκίνημά τους στην εφετινή κανονική περίοδο, θα καταφέρουν εν τέλει να βρουν μία θέση στα πλέι οφ και να διεκδικήσουν (έστω και ως αουτσάιντερ πλέον) αυτό που άπαντες θεωρούσαν ως το πλέον πιθανό σενάριο το ερχόμενο καλοκαίρι: την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.
Ο Κόμπι Μπράιαντ γύρισε τον διακόπτη και άρχισε να γεμίζει ξανά πόντους τα αντίπαλα καλάθια μετά από ένα σημαντικό διάστημα στο οποίο παρουσιαζόταν «ξενερωμένος» από την κατάσταση στα αποδυτήρια των Λέικερς, αφήνοντας περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες στους συμπαίκτες του.
Ωστόσο οι Λιμνάνθρωποι έφτασαν στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι το οποίο θα έπρεπε να διασχίσουν με συνεχόμενες νίκες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους προκειμένου να μην χάσουν εντελώς το τρένο των πλέι-οφ. Και για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε ο Black Mamba (όπως αποκαλείται) να εκτοξεύσει αρκετό από το «δηλητήριο» του στους αντιπάλους του.
Σκοράροντας 92 πόντους στα τελευταία τρία ματς (τους 78 εκ των οποίων στα δύο πιο πρόσφατα) ο Μπράιαντ οδήγησε τους Λέικερς σε τρεις συνεχόμενες νίκες, κάτι που τους συνέβη μόλις για δεύτερη φορά την εφετινή σεζόν! Πλέον οι Λιμνάνθρωποι βρίσκονται στην 9η θέση της Δύσης και προσπαθούν να βάλουν από κάτω τους τους 8ους Χιούστον Ρόκετς ώστε να «κλέψουν» την τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
Ο σπουδαίος σούτινγκ γκαρντ δεν έκρυψε ότι η συναισθηματική φόρτισή του λόγω του θανάτου του ιδιοκτήτη των Λέικερς Τζέρι Μπας είναι αυτή που τον αφύπνισε αγωνιστικά: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι τη χρονιά που έφυγε από τη ζωή εμείς θα μείνουμε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Πρέπει να το κάνουμε για τον Τζέρι» τόνισε μετά τη νίκη επί των Ντάλας Μάβερικς ο σουπερστάρ του ΝΒΑ.