Τα σκοτσέζικα ντους συνεχίζονται για την ΑΕΚ καθώς εκεί που άρχισε να παίρνει θάρρος και να σκέφτεται το ενδεχόμενο αναρρίχησης στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, ήρθε το χαστούκι (ήττα στην Κρήτη με 1-2) από τον νεοφώτιστο Πλατανιά για να την προσγειώσει στην θλιβερή πραγματικότητα. Η Ενωση επέστρεψε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς δεν κατάφερε να αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη κι ενώ στις επόμενες δύο αγωνιστικές καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό!
«Ηταν ένα ματς στο οποίο εμφανίσαμε όλα τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος. Τώρα καλούμαστε να δείξουμε χαρακτήρα και να πάρουμε βαθμούς στα ντέρμπι» έλεγε στους ποδοσφαιριστές του ο προπονητής της ΑΕΚ κ. Εβαλντ Λίνεν λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο των Χανίων το πρωί της Δευτέρας (25/2).
Ο γερμανός τεχνικός έγινε αποδέκτης σκληρής κριτικής από τα αθλητικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) Μ.Μ.Ε. για το κοουτσάρισμά του στο συγκεκριμένο ματς, ενώ μέλη της διοίκησης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στον ταλαντούχο Δημήτρη Ανάκογλου ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πανσεραϊκό ως μία μεταγραφική βόμβα καθώς «εκλάπη» μέσα από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει στους Πράσινους!
Για την Ενωση τα πράγματα είναι πλέον οριακά καθώς απομένουν μόλις επτά ματς ως το τέλος του πρωταθλήματος εκ των οποίων τα τέσσερα καλείται να τα δώσει εκτός έδρας! Εκτός από τον Ολυμπιακό (την μεθεπόμενη αγωνιστική) η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μακριά από το ΟΑΚΑ τον ισχυρό ΠΑΣ Γιάννενα ο οποίος είναι πέμπτος στη βαθμολογία και ονειρεύεται τη συμμετοχή του στα πλέι οφ αλλά και τον επικίνδυνο Λεβαδειακό ο οποίος χρειάζεται ακόμα βαθμούς για να μην εμπλακεί σε σενάρια υποβιβασμού. Η σεζόν θα κλείσει με το ματς στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο ο οποίος από την πλευρά του κυνηγάει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.
«Θα δείξουμε χαρακτήρα και θα πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει, ο αγώνας με τον Πλατανιά ήταν απλώς μία κακή παρένθεση» έλεγε μετά το τέλος του αγώνα στην Κρήτη ο γκολκίπερ της ΑΕΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ωστόσο οι φίλοι της Ενωσης διατηρούν τις επιφυλάξεις λόγω του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί αλλά και των σημαντικών απουσιών από τα επόμενα δύο ντέρμπι.
Σε εκείνο με τον ΠΑΟ δεν θα λάβουν μέρος ο τιμωρημένος Ταξιάρχης Φούντας και ο τραυματίας Βαλεντίνος Βλάχος ο οποίος δύσκολα θα προλάβει και την αναμέτρηση με τον ΟΣΦΠ, ματς από το οποίο θα απουσιάσει λόγω καρτών ο Παύλος Μητρόπουλος.