Το πρώτο χρυσό παγκόσμιο μετάλλιό του από άνδρα αθλητή πανηγυρίζει το ελληνικό θαλάσσιο σκι. Σε μια εποχή που το άθλημα ταλαιπωρείται από την οικονομική ανέχεια ο έφηβος πρωταθλητής Γιάννης Ναθαναήλ σκόρπισε χαμόγελα με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων στο αγώνισμα του σλάλομ.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης εντυπωσίασε κριτές και θεατές στην πόλη Μουλβάλα της Αυστραλίας σημειώνοντας επίδοση 2 μπάλες στα 10,75 μ. σκοινί. Η επίδοσή του ήταν καλύτερη κατά σχεδόν ένα πέρασμα από αυτή του Κολομβιανού Ρομπλέδο Σαντιάγο (3 μπάλες στα 11,25 μέτρα σκοινί) που κατετάγη δεύτερος και του Καναδού Σέιφερ Τζόναν (2,5 μπάλες στα 11,25 μέτρα σκοινί) που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο Ναθαναήλ ήταν κάτοχος των πανελλήνιων ρεκόρ, εφήβων και αθλητών κάτω των 21 ετών, με επίδοση 4 μπάλες στα 11,25 μέτρα σχοινί, τα οποία κατέρριψε με χαρακτηριστική άνεση.
Αξιοσημείωτη ήταν και η επίδοση του Νίκου Πλυτά _επίσης αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης_ ο οποίος κατέλαβε την 7η θέση στον κόσμο στο αγώνισμα των φιγουρών.
Με τις επιτυχίες του αυτές το ελληνικό θαλάσσιο σκι επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας ιεραρχίας του αθλήματος.