«Μπροστά μας υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στη Λεβάντε. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα το κάνει, ίσως, ακόμη δυσκολότερο. Κανείς από εμάς, όμως, δεν πρόκειται να παρατήσει τη μάχη. Παίκτες, προπονητικό επιτελείο και πρώτος εγώ, θα δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και κάτι παραπάνω, για να κάνουμε την υπέρβαση που χρειάζεται, προκειμένου να φτάσουμε στην πρόκριση επί του αντιπάλου μας» δήλωσε ο Μίτσελ ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση με την Λεβάντε (22.05, ΑΝΤ1).

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά το 3-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της ισπανικής ομάδας, κάνει την πρόκριση των Ερυθρόλευκων, σχεδόν αδύνατη πάντως. Στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν υπάρξει ουκ ολίγες ανατροπές. Σημαντικότερη όλων η πρόκριση της Λα Κορούνια σε βάρος της Μίλαν την αγωνιστική περίοδο 2003-04 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ιταλοί νίκησαν 4-1 στο Μιλάνο και οι Ισπανοί απάντησαν στην έδρα τους με 4-0.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί την αγωνιστική περίοδο 1975-1976 με τη Ρεάλ Μαδρίτης να απαντάει με 5-1 στην Ντέρμπι Κάουντι η οποία είχε νικήσει στην Αγγλία με 4-1. Πέντε χρόνια νωρίτερα (1970-1971) ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, νικώντας 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα από τον οποίο είχε ηττηθεί στο Βελιγράδι με 4-1.
Ο Ολυμπιακός στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έφτασε τρεις φορές κοντά στην ανατροπή, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη…
1. Την αγωνιστική περίοδο 1967-1968 στο β΄ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων κληρώθηκε με την σκοτσέζικη Ντανφέρμλιν. Στη Γλασκώβη οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 4-0 με το σκορ να ανοίγει κάποιος Μίτσελ στο 49΄. Δεκαπέντε μέρες μετά στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην πρόκριση αλλά… Στο 8΄ ο Στολίγκας έκανε το 1-0, στο 26΄ ο Μποτίνος το 2-0 και στο 30΄ ο Παύλος Βασιλείου το 3-0. Στη συνέχεια, παρά το μονότερμα, η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους πειραιώτες.
2. Το 1974-1975 ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με την βελγική Αντερλεχτ στη β΄ φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στον α΄ γύρο είχε αποκλείσει την πρωταθλήτρια Σκωτίας Σέλτικ με 1-1 στη Γλασκόβη και 2-0 στον Πειραιά. Η Αντερλεχτ επικράτησε εύκολα στην έδρα της με 5-1. Ο επαναληπτικός διεξήχθη λόγω τιμωρίας στην Πάτρα στο γήπεδο της Παναχαϊκής. Ο Γαλάκος στο 18′, το 67΄ και το 82΄ έκανε το 3-0, αλλά το τέταρτο γκολ της πρόκρισης δεν ήρθε ποτέ. Το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία ως ο αγώνας του ούγγρου διαιτητή Παλοτάι ο οποίος για λόγους που μόνο εκείνος ξέρει, ακύρωσε τρία (!) γκολ των Ερυθρόλευκων.
3. Το 1981-1982 ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη ρουμανική Κραϊόβα στην α΄ φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στην Ρουμανία ηττήθηκε 3-0. Στον Πειραιά νίκησε 2-0. Τα γκολ του Μητρόπουλου (36΄) και του Αναστόπουλου (60΄) δεν ήταν αρκετά για την υπέρβαση.
Ανατροπή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της ουκρανικής Τσερνομόρετς την αγωνιστική περίοδο 1992-1993 για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Ολυμπιακός του Ολέγκ Μπλαχίν ηττήθηκε στον Πειραιά 1-0, αλλά στην Οδησσό επικράτησε 3-0 με γκολ των Βαϊτση (16΄), Μητσιμπόνα (28΄) και Προτάσοφ (81΄).
Ο Ολυμπιακός του κ. Μίτσελ θα πετύχει την μεγάλη ανατροπή με την Λεβάντε; Η ισπανική ομάδα δεν έχει το όνομα της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ Μαδρίτης. Διαθέτει όμως πειθαρχημένο σύνολο, καλή αμυντική λειτουργία και τρομερές εμπειρίες από το ισπανικό πρωτάθλημα. Η αποστολή του Ολυμπιακού σίγουρα δεν είναι εύκολη. Το ζητούμενο είναι η προσπάθεια και το μηδέν στην άμυνα. Η πρόκριση θέλει αυτοθυσία, τύχη και… κότσια. Αν οι παίκτες του αγωνισθούν όπως πριν μια βδομάδα στην Βαλένθια, δεν έχουν τύχη ούτε για την ισοπαλία.