Το εντυπωσιακό πέρασμα (3-1) της Μπάγερν Μονάχου από το Λονδίνο απέναντι στην Αρσεναλ και το αποτέλεσμα με το οποίο απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, βοήθησαν τον 67χρονο προπονητή της βαυαρικής ομάδας κ. Γιουπ Χάικενς να νιώσει περισσότερο ακμαίος!

«Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα μέσα μου... Ισως και να μην αποσυρθώ από τους πάγκους το ερχόμενο καλοκαίρι, εκτός και αν κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ίσως να το κάνω αποχωρώντας στην κορυφή» τόνισε ο τρίτος σκόρερ (πίσω από τους Γκερντ Μίλερ και Κλάους Φίσερ με 220 γκολ σε 369 ματς) στην ιστορία τη Μπουντεσλίγκα και ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στον κόσμο λίγο πριν η γερμανική ομάδα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής στο Μόναχο.

Ως γνωστόν ο Χάινκες θα αντικατασταθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στον πάγκο της Μπάγερν από τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρντιόλα επειδή ο ίδιος φερόταν ως αποφασισμένος να σταματήσει την προπονητική, ωστόσο μετά την επικράτηση επί της Αρσεναλ, μίλησε για φήμες που δεν ευσταθούν!

«Ποτέ δεν είπα ότι έχω αποφασίσει να σταματήσω. Είπα ότι το σκέφτομαι σοβαρά και ότι είμαι κοντά σε αυτή την επιλογή. Όμως έχω μεγάλο όνομα στον χώρο και σίγουρα θα προκύψουν προτάσεις και προοπτικές που ίσως με δελεάσουν» ξεκαθάρισε ο γερμανός προπονητής ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 24 χρόνια επιτυχημένης θητείας σε διάφορους ευρωπαϊκούς πάγκους και πολιορκείται από τη Σάλκε!

Οκτώ χρόνια χωρίς τίτλο η Αρσεναλ!

Στην αντίπερα όχθη ο κ. Αρσέν Βενγκέρ αντιλαμβάνεται ότι η εφετινή θα είναι η 8η σεζόν που η Αρσεναλ θα παραμείνει χωρίς την κατάκτηση κάποιου τροπαίου καθώς αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούσε την τελευταία ελπίδα της. Οι Κανονιέρηδες δεν έχουν πανηγυρίσει τίτλο από το 2005, όταν κατέκτησαν το κύπελλο Αγγλίας και τούτο αρχίζει να ενοχλεί σημαντική μερίδα των οπαδών της ομάδας οι οποίοι ύστερα από 17 χρόνια παρουσίας του Γάλλου στον πάγκο της ομάδας, ζητούν την αλλαγή σκηνικού.

Ο αλσατός τεχνικός πέταξε λευκή πετσέτα ενόψει της ρεβάνς αποδεχόμενος ότι «μετά από αυτό το αποτέλεσμα θεωρώ ότι θα είναι καλό να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και να δούμε πως θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε και για την επόμενη σεζόν τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ» κι ενώ σε διάφορα οπαδικά forum οι οπαδοί της Αρσεναλ ξεσπαθώνουν εναντίον καλώντας τον σε παραίτηση.