Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση-σοκ για επικείμενη αποβολή της πάλης από το ολυμπιακό πρόγραμμα, η εθνική ομοσπονδία παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, παρουσία ολυμπιονικών, προκαλώντας το εντυπωσιακό ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Μπροστά σε δεκάδες μικρόφωνα, οι παράγοντες της ομοσπονδίας πάλης εξέφρασαν την αντίθεσή τους και το πρόγραμμα δράσης τους για την ανατροπή της απόφασης. Οχι, η φωτογραφία δεν είναι από τη συνέντευξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, δηλαδή της ομοσπονδίας της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους η πάλη ήταν ένα από τα κυρίαρχα αθλήματα. Η εικόνα και η είδηση έρχονται από την Ιαπωνία, τη χώρα όπου εθνικό άθλημα είναι το τζούντο, αλλά η αποβολή της πάλης προκάλεσε τεράστια αίσθηση. Το ίδιο βέβαια συνέβη και σε πολλές άλλες χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία και από την Τουρκία ως τη Γερμανία, όπου το θέμα ήταν πρωτοσέλιδο στις πολιτικές εφημερίδες, ενώ στην Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε πρωτοσέλιδη αναφορά στον λεγόμενο «αθλητικό Τύπο», ούτε βέβαια συνέντευξη Tύπου της ομοσπονδίας πάλης. Αν βέβαια τελικά η πάλη αποβληθεί οριστικά από το ολυμπιακό πρόγραμμα του 2020 είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν αρκετοί για να ρίξουν τις ευθύνες για τον αφανισμό ενός «ελληνικού» αθλήματος στους ξένους…
Σαν βουβό σινεμά ύστερα από ταινία 3D

Μετά τον αγώνα Ρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1) για το Τσάμπιονς Λιγκ, άντε να καθήσεις μπροστά στην τηλεόραση για να δεις αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι σαν να βλέπεις βουβό κινηματογράφο έπειτα από μια ταινία τριών διαστάσεων (3D). Η ταχύτητα, το πάθος, η τεχνική των παικτών, η στρατηγική των προπονητών, η αίσθηση της ικανοποίησης που άφηνε το παιχνίδι ως παράσταση, η πανδαισία των χρωμάτων στην εξέδρα, ακόμη και η απουσία σπικάζ από την εκνευριστική στις μεταδόσεις της ελληνική κρατική τηλεόραση, σε έκαναν να παρακαλάς να μη σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη της αναμέτρησης. Ο δε Κριστιάνο Ρονάλντο στο γκολ που σημείωσε πήδηξε στον ουρανό, «ακινητοποιήθηκε» στον αέρα όπως έκανε ο μοναδικός Νίκος Γκάλης και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα εκεί που ο εκπληκτικός Νταβίντ ντε Χέα δεν μπορούσε να κάνει τίποτε.
Στηρίζουν Φάμπρι αναζητώντας διάδοχο

Μολονότι στον Παναθηναϊκό τονίζουν ότι στηρίζουν απόλυτα τον Ισπανό κ. Φάμπρι, έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να υπολογίζουν σε έναν προπονητή παλαιάς κοπής για το χτίσιμο μιας νέας, μοντέρνας και φιλόδοξης ομάδας. Για τον λόγο αυτόν ήδη αναζητούν τον διάδοχό του, εντός και εκτός συνόρων, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι ο ίβηρας κόουτς δεν θα βγάλει τη χρονιά στον πάγκο των Πρασίνων. Αλλωστε στην παρούσα δύσκολη συγκυρία για το Τριφύλλι ο κ. Φάμπρι θεωρείται ως μια… βολική και συνάμα οικονομική λύση.
Χαμαιλεοντισμός στην ΕΟΕ

Εντυπωσιακές μεταλλάξεις παρουσιάζουν ορισμένοι εγχώριοι ολυμπιακοί παράγοντες που μεταπηδούν από ομοσπονδία σε ομοσπονδία προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία παράγοντες που τη μία τετραετία εισέρχονται στα ελληνικά ολυμπιακά ανάκτορα ως εκπρόσωποι μιας ομοσπονδίας την επόμενη να εμφανίζονται στην ΕΟΕ ως εκπρόσωποι κάποιας άλλης. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, άνθρωπος του υγρού στίβου, την προηγούμενη τετραετία εκπροσωπούσε το μοντέρνο πένταθλο, ενώ τώρα μπήκε στην ΕΟΕ με στολή μπάντμιντον. Ο κ. Γιώργος Λενός, γνωστός παράγοντας της ιππασίας, φόρεσε αυτή τη φορά γάντια μποξ, χωρίς βέβαια να χρειαστεί να… παίξει μπουνιές με τον ισχυρό άνδρα της πυγμαχίας κ. Γιώργο Τρικαλιώτη για να πάρει την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας. Ο κ. Φώτης Καϋμενάκης, με καταλυτική παρουσία πριν από τέσσερα χρόνια στο μοντέρνο πένταθλο, «γλίστρησε» στην ΕΟΕ με τα… πατίνια της ομοσπονδίας παγοδρομίας. Ο κ. Βαγγέλης Σουφλέρης, πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας τζούντο, έγινε ειδήμων του ράγκμπι και το εκπροσωπεί, πλέον, στην Ολυμπιακή Επιτροπή.
Οι «πρίγκιπες» και ο Σαββίδης

Η εντυπωσιακή είσοδος του κ. Ιβάν Σαββίδη (και) στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα με την απόκτηση του 90% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντί 25 εκατ. ευρώ καταδεικνύει ότι, όταν υπάρχει πραγματική διάθεση και αληθινό χρήμα, δύσκολα χαλάνε οι μπίζνες (που έλεγε και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος διαφόρων πριγκίπων και πριγκιπισσών εξ Αραβίας κ. Βλάσης Τσάκας). Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά των πραγματικών επενδυτών από τους «φαντομάδες» των γηπέδων, οι οποίοι κατά καιρούς εμφανίζονται, τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» και εν συνεχεία εξαφανίζονται άπραγοι, έχοντας όμως κερδίσει δωρεάν διαφήμιση…
***

Ακόμη και στην πανίσχυρη ΑΕΚ της 10ετίας του ’90 ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης χρησιμοποιούσε όλους τους τρόπους για να φέρει στην ομάδα έναν εξελίξιμο ποδοσφαιριστή. Οι παλαιότεροι θυμούνται χαρακτηριστικά την περίπτωση του Βασίλη Τσιάρτα, για τον οποίο οι τότε υπάλληλοι στην ΠΑΕ έκαναν κάμποσες αποστολές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Νομό Ημαθίας, και στο σπίτι του συγχωρεμένου του πατέρα του, του Τάσου, για να τον πείσουν να υπογράψει στην Ενωση. Το… πρέσινγκ είχε κρατήσει περίπου ένα τρίμηνο, καθώς τον Τσιάρτα ήθελε και ο Ολυμπιακός.

***
Τέτοιος… έρωτας, τόσο ζωηρό ενδιαφέρον, ούτε στα «Αρλεκιν»! Αυτές οι ηλικίες θέλουν και «τρόπο» αλλά και «κόπο», πόσο μάλιστα «τη σήμερον» που η ΑΕΚ διανύει τις πιο δύσκολες στιγμές της πολύχρονης ιστορίας της. Απαιτούν… ψήσιμο και θέλουν να τους δείξεις ότι θα τους κάνεις να νιώσουν «μεγάλοι και σίγουροι» στο νέο περιβάλλον τους! Από τη στιγμή που υπήρχε η διάθεση και φυσικά τα χρήματα, βρέθηκε και τρόπος για να αποκτηθεί ο Δημήτρης Ανάκογλου και να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Το πήρε επάνω του ο «Τίγρης» και η ΑΕΚ έκανε τον δικό της «τον επόμενο αρχηγό της για τα δέκα χρόνια που έρχονται», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μελισσανίδης στον νεαρό για να τον «ψήσει» να αθετήσει τη συμφωνία του με τον ΠΑΟ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ