Η άσημη για τα ελληνικά δεδομένα Λεβάντε προσγείωσε στην πραγματικότητα τον Ολυμπιακό του Μίτσελ. Οι Ερυθρόλευκοι ως προερχόμενοι από το Τσάμπιονς Λιγκ πίστεψαν ότι μπορούν να ρίξουν στο καναβάτσο μέσα στο σπίτι της την 9η στη βαθμολογία ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να σπάσουν τα μούτρα τους…
Ανάλογη σε μέγεθος και σημασία συντριβή, ο Ολυμπιακός είχε υποστεί και τον Σεπτέμβριο του 2002. Οι παίκτες τότε του Τάκη Λεμονή με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι μετά την εντός έδρας νίκη επί της Λεβερκούζεν με 6-2, αντιμετώπiσαν στην ουδέτερη Λευκωσία την Μακάμπι του Τελ Αβίβ και ηττήθηκαν κατά κράτος επίσης με 3-0.
Ο Μίτσελ δικαιώθηκε στη διαπίστωση ότι το παιχνίδι με την Λεβάντε θα κρίνονταν στην τακτική. Μόνο που ο συμπατριώτης του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ του έκανε ματ στον σχεδιασμό της αναμέτρησης. Αφησε ελεύθερους τους Μανωλά, Κοντρέρας να αλλάζουν με την ησυχία τους την μπάλα, μάρκαρε τους ανασταλτικούς μέσους του Ολυμπιακού για να δυσκολέψει την πρώτη μπαλιά και περίμενε με βεβαιότητα το λάθος των ερυθρολεύκων βγάζοντας ταχύτατους αιφνιδιασμούς.
Ο Μίτσελ στις δέκα μέρες που βρίσκεται στον Πειραιά προφανώς δεν πρόλαβε να γνωρίζει την ομάδα του και κυρίως δεν ξέρει ακόμη τι μπορεί να «πάρει» από κάθε παίκτη του. Εκ του αποτελέσματος έκανε λάθος πιστεύοντας ότι μπορεί να κερδίσει την Λεβάντε παίζοντας επιθετικά. Επιπλέον δεν φρόντισε να διατηρήσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία την οποία επί Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε ο Ολυμπιακός σε όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η παραδοχή ισπανών δημοσιογράφων ότι είναι αμφισβητούμενα τα δύο πέναλτι που καταλόγισε σε βάρος του Ολυμπιακού ο γερμανός διαιτητής κ. Γκρέφε, προφανώς δεν αποτελούν δικαιολογία για την κάκιστη εμφάνιση των ερυθρολεύκων. «Δεν παίξαμε με τον τρόπο που θέλαμε και αυτό γιατί όσο περνούσε ο χρόνος χάναμε την ηρεμία μας. Δεν αντιληφθήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε και έγινε αυτό που φοβόμουν» σχολίασε ο Μίτσελ.
Το σε βάρος του 3-0 το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και 5-0, λογικά δεν αφήνει στον Ολυμπιακό ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Την ερχόμενη Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» η Λεβάντε θα παίξει και πάλι για να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και οι ερυθρόλευκοι αναγκαστικά θα ρισκάρουν αφήνοντας διαδρόμους στον ταχύτατο Μάρτινς και τον Πέδρο Λόπεζ που στο πρώτο παιχνίδι αχρήστευσε όλη την αριστερή πτέρυγα των ερυθρολεύκων. «Εχω υποχρέωση να πιστεύω ότι υπάρχουν ελπίδες στη ρεβάνς» σχολίασε ο Μίτσελ. Προφανώς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και απέναντι σε μία ομάδα με εμπειρίες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, τα θαύματα σπανίζουν.
Τουλάχιστον να μην πάει χαμένο το δωρεάν μάθημα τακτικής της Λεβάντε η οποία έπαιξε κυρίως για την ουσία και δευτερευόντως για το θέαμα.