Η ΕΠΟ επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον κ. Φερνάντο Σάντοςως και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία ανεξάρτητα από την πορεία την οποία θα έχει η εθνική ομάδα στο Μουντιάλ του 2014.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Σαρρής μετά τον φιλικό αγώνα της Ελλάδας με την Ελβετία (0-0), αποκάλυψε ότι στα τέλη Μαρτίου και μετά τον αγώνα με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014, θα καταθέσει στον κ. Σάντος πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους έως το 2016. «Πρόθεσή μας είναι, και το λέω για πρώτη φορά, να κάνουμε στον κ. Φερνάντο Σάντος πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του μέχρι και το 2016. Αυτό πιθανότατα θα γίνει μετά το ματς με την Βοσνία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αν και πιστεύω θα νικήσουμε. Ο κ. Σάντος άλλαξε πολλά ακόμη και σε θέματα υποδομών της εθνικής ομάδας και θέλουμε να τον κρατήσουμε μαζί μας» τόνισε ο κ. Σαρρής.
Ο κ. Σάντος την περασμένη Παρασκευή κατά την παρουσίαση των παικτών που θα προετοιμάζονταν για το παιχνίδι με την Ελβετία, είχε αφήσει να νοηθεί ότι μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα έφευγε από την εθνική ομάδα για να εργαστεί σε σύλλογο λέγοντας ότι του λείπει η καθημερινή δουλειά. «Η εθνική ομάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και για ότι χρειαστεί θα είμαι εδώ. Νιώθω Έλληνας και πάντα θα είμαι κοντά της. Έχω πει ότι θα γυρίσω σε σύλλογο μετά το Μουντιάλ» δήλωσε τότε ο πορτογάλος προπονητής.