Σε μία περίοδο που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεμακραίνει από τη συμπολίτισσά της Σίτι στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου (τις χωρίζουν πλέον 9 βαθμοί διαφοράς) κι ενώ οι Σίτιζενς φαίνεται ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων θα τερματίσουν δεύτεροι, η μάχη που δίνεται για τις θέσεις «3-4» οι οποίες επίσης οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτηρίζεται στην Αγγλία ως η «σύγκρουση ομάδων που σε άλλες χώρες θα ήταν πρωταθλήτριες»!
Η τετράδα των μνηστήρων για τις δύο διεκδικήσιμες θέσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, συγκροτείται (κατά βαθμολογική σειρά) από τις Τσέλσι, Τότεναμ, Αρσεναλ και Εβερτον, ομάδες που αποτελούν το γκρουπ της δεύτερης (υψηλής ομολογουμένως) ταχύτητας και στερούνται 2-3 επιπλέον – παγκόσμιας κλάσης – ποδοσφαιριστών για να «χτυπήσουν» τον τίτλο.
Υστερα από 25 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 46 β., ακολουθεί η Τότεναμ με έναν λιγότερο, έπεται η Εβερτον με 42 ενώ έναν βαθμό πίσω της βρίσκεται η Αρσεναλ με 41!
«Είναι τέσσερις ομάδες που σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης πλην του ισπανικού λόγω της Μπαρτσελόνα, θα μπορούσαν να είναι πρωταθλήτριες. Αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, διαθέτουν σπουδαίες προσωπικότητες και απέχουν ελάχιστα από το να κάνουν το επόμενο βήμα. Για την ακρίβεια απέχουν 2-3 πραγματικά μεγάλους παίκτες η κάθε μία για να φτάσουν στο επίπεδο της Γιουνάιτεντ» δήλωσε σχετικά ο σχολιαστής του BBC και παλαιά δόξα του αγγλικού ποδοσφαίρου κ. Γκάρι Λίνεκερ.
Η πιο άτυχη πάντως της ιστορίας φαίνεται ότι είναι η Τότεναμ η οποία πριν από δύο εβδομάδες έχασε λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο τον βραζιλιάνο «βράχο» της μεσαίας γραμμής Σάντρο ο οποίος θα απουσιάσει από το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ στο νικηφόρο ματς της Κυριακής απέναντι στη Γουέστ Μπρομ τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο βασικός φορ της ομάδας Ζερμέιν Ντεφό και ενδέχεται να μείνει εκτός δράσης για 2 μήνες!
Πάντως η τετράδα των διεκδικητών του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πεντάδα αν η φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό Λίβερπουλ (η οποία σύμφωνα με τον κ. Λίνεκερ «την περίοδο αυτή παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στο νησί») εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπατήματα των ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα από εκείνη και εισχωρήσει στη μάχη των «4». Οι Κόκκινοι βρίσκονται αυτή στην έβδομη θέση της κατάταξης με 36 βαθμούς.