Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον διεθνή αμυντικό Λουκά Βύντρα. Μολονότι οι δυο πλευρές συμφωνούν στη λύση της συνεργασίας τους, υπάρχει κάθετη διαφωνία στους οικονομικούς όρους, γεγονός που «παγώνει» την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή.

Στην τελευταία συνάντηση του εκπροσώπου του Βύντρα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Χρήστο Παναγόπουλο δεν υπήρξε συναίνεση και εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδομένα τα επόμενα 24ωρα (μέχρι τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στις 31/1), είναι πιθανόν να επέλθει η οριστική ρήξη στις σχέσεις της ομάδας με τον παίκτη, ο οποίος πιθανότατα θα τεθεί στο περιθώριο…

Αντιθέτως, φαίνεται ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Νίκος Σπυρόπουλος οδεύουν προς το φινάλε της συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό. Αμφότεροι θα αφεθούν ελεύθεροι προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ομάδα της αρεσκείας τους.

Ηδη ο Σπυρόπουλος, μετά τον Βασίλη Τοροσίδη που προ ημερών πήρε μεταγραφή για τη Ρόμα, ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Καμπιονάτο καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την Κιέβο Βερόνα.

Ο άσος των Πρασίνων από τις αρχές Ιανουαρίου βρισκόταν σε αναζήτηση νέας ομάδας στο εξωτερικό έπειτα από όσα συνέβησαν μετά τη βαριά ήττα (3-0) του Παναθηναϊκού στη Βέροια, που τον έβαλε εκ νέου στο στόχαστρο των οπαδών. Οι έντονες αποδοκιμασίες εις βάρος του στα εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό και τον Πανθρακικό ουσιαστικά τον ώθησαν στην έξοδο, μολονότι οι διοικούντες είχαν αλλάξει άποψη και επιθυμούσαν να παραμείνει στο ρόστερ μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Σπυρόπουλος δεν προπονήθηκε το πρωί της Τρίτης (29/1) καθώς αναχώρησε για την Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με την Κιέβο.

Ως αντι-Σπυρόπουλος έχει προταθεί και εξετάζεται ο πρώην άσος της ΑΕΚ Γιάννης Κοντοές, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ενωση έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε.

Παράλληλα, οι διοικούντες το Τριφύλλι σε σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πορτογάλου αρχισκάουτ κ. Ούγκο Βαρέλα προχωρούν στην υλοποίηση του μεταγραφικού πλάνου τους με την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών που πιθανότατα θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (30/1).

Δεν προχώρησε πάντως η μεταγραφή του έλληνα μέσου της Ντιναμό Δρέσδης Γιάννη Παπαδόπουλου στον Παναθηναϊκό. Ο πρώην χαφ του Ολυμπιακού λίγο προτού ολοκληρωθεί η απόκτησή του από το Τριφύλλι, ενημερώθηκε από τη διοίκηση του γερμανικού συλλόγου ότι δεν συναινεί στην παραχώρησή του.

Ο 24χρονος αριστεροπόδαρος κεντρικός μέσος, διεθνής με την εθνική Ελπίδων και μέλος της ομάδας που το 2007 έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μολονότι την περασμένη σεζόν ήταν βασικός στη Ντιναμό, εφέτος έχασε τη θέση του και αποφάσισε να επαναπατριστεί. Υπολόγιζε ωστόσο χωρίς τους Γερμανούς…