Ο αγγλικός Τύπος θέλει τον Βασίλη Τοροσίδη να συνεχίζει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ. Λίγες ώρες αφότου ο διεθνής αμυντικός ανακοίνωσε την απόφασή του να αγωνισθεί σε ομάδα του εξωτερικού, η εφημερίδα SUN αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η Φούλαμ δίνει 700.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για να εντάξει τον Τοροσίδη στο δυναμικό της από τον Ιανουάριο και όχι τον Ιούνιο που μένει ελεύθερος. Σύμφωνα με την SUN ο Ολλανδός προπονητής της Φούλαμ κ. Μάρτιν Γιόλ, έχει εντυπωσιαστεί από την παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη στην ομάδα του και θέλει να εντάξει στο δυναμικό της έναν ακόμη έμπειρο έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή και μάλιστα με σχετικά μικρό κόστος για τα αγγλικά δεδομένα.

Η επιθυμία του Τοροσίδη να αγωνισθεί σε ομάδα του εξωτερικού ήταν δεδομένη για αυτό και δεν βιάστηκε να απαντήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού να ανανεώσει το συμβόλαιό του με ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ. Το όνομά του είχε παίξει τα τελευταία δύο χρόνια στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά καμία ομάδα δεν είχε προσφέρει τα περίπου 5-6 εκατ. ευρώ στα οποία είχε κοστολογήσει την αξία του η πειραϊκή ΠΑΕ. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν δείξει αγγλικές, ιταλικές και γερμανικές ομάδες.
Ο Τοροσίδης δεν θέλησε να αποκαλύψει ακόμη την ομάδα με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητάει με την ιταλική Ρόμα η οποία τον παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια και ο προπονητής της κ. Ζέμαν εκτιμάει την εμπειρία του και την ταχύτητά του. Το δημοσίευμα της SUN δεν αναιρεί το ενδιαφέρον της Ρόμα η οποία πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας της, στοιχείο το οποίο ζητούσε ο Τοροσίδης για να συνεχίσει την καριέρα του.
Δεδομένη ήταν και η επιθυμία του Ολυμπιακού να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο, εφόσον εισέπραττε ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κινηθεί για την απόκτηση αντικαταστάτη του Τοροσίδη, οφείλεται στο ότι για την θέση του δεξιού μπακ διαθέτει τον Ντρίσα Ντιακιτέ από το Μάλι, αλλά και τον 19χρονο Βασίλη Καραγκούνη που αγωνίζεται στην ομάδα των νέων. Επιπλέον σε περίπτωση ανάγκη τη θέση μπορούν να καλύψουν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Φρανσουά Μοντέστο. Η περίπτωση του αμυντικού του Ατρόμητου Γιάννη Σκόνδρα για τον οποίο κατά το παρελθόν υπάρξει ερυθρόλευκο ενδιαφέρον έχει απομακρυνθεί καθώς το τεχνικό επιτελείο έκρινε ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές που ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του για την ίδια θέση.
Ισως εντός των επόμενων ωρών υπάρξουν εξελίξεις και με την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο αλγερινός επιθετικός επανέλαβε την Κυριακή ότι θα ήθελε να μείνει στην ομάδα και ο Ολυμπιακός γνωρίζει τις απαιτήσεις του, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Την Δευτέρα αναμένονταν στην Ελλάδα ο μάνατζέρ του, αλλά η πειραϊκή ΠΑΕ δεν δείχνει πρόθυμη να του δώσει συμβόλαιο με ετήσιες καθαρές αποδοχές 1,8 εκατ. ευρώ. Αντίθετα είναι πολύ πιθανόν να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο αν η τουρκική Μπεσίκτας με την οποία φέρεται να μιλάει ο Τζιμπούρ, δώσει κοντά στις 700.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της από τώρα.