Νοέμβριος 2012: Παίκτης του μήνα με εκπληκτικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Δεκέμβριος 2012: Ο μοναδικός, μεταξύ των δέκα υποψηφίων, που επέλεξε η «FIBAEurope», για τον τίτλο του καλύτερου ευρωπαίου της χρονιάς, ο οποίος αγωνίζεται εκτός ΝΒΑ. Ιούλιος 2013: Εκπνέει το τριετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και αυτομάτως γίνεται ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του καλοκαιριού.

Ο αρχηγός του μπασκετικού ΟλυμπιακούΒασίλης Σπανούληςέχει διαχειριστεί και άλλες τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την απόφαση… ζωής, που είχε πάρει το 2010, να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό για να υπογράψει στους Ερυθρόλευκους. Επομένως, για άλλη μια φορά θα «ζυγίσει» τα δεδομένα και θα αποφασίσει με γνώμονα το συμφέρον το δικό του και της οικογένειάς του. Μιλώντας στην ιστοσελίδα «eurohoops.net», ο 30χρονος γκαρντ επανέλαβε ότι ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη προτεραιότητά του, αλλά ξεκαθάρισε ότι από τώρα δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί το καλοκαίρι.

«Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό. Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος. Η προτεραιότητά μου είναι ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα θα εξετάσω όλες τις προτάσεις», δήλωσε ο «KillBill» απαντώντας σχετικά με το αν θα τον ενδιέφερε εκ νέου η προοπτική του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά αυτή τη φορά υπό άλλες συνθήκες και με αναβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με τον πενιχρό χρόνο συμμετοχής του στους Χιούστον Ρόκετς την περίοδο 2006-07.

Οσο για την περυσινή σεζόν με τον Ολυμπιακό; «Η αλήθεια είναι πως η περυσινή σεζόν ήταν για μένα μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη. Αυτό που κρατάω είναι ότι παραμείναμε υγιείς και πετύχαμε όλους τους στόχους μας. Ήταν ίσως η απόλυτη σεζόν για τον Ολυμπιακό. Το θέμα πλέον είναι να έχουμε διάρκεια και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», σχολίασε ο Σπανούλης και αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του για την ανάδειξη του κορυφαίου ευρωπαίου μπασκετμπολίστα για το 2012:

«Σίγουρα είναι τιμή για μένα που είμαι ανάμεσα στους υποψήφιους. Η τιμή, βέβαια, αφορά όλο τον Ολυμπιακό και τους συμπαίκτες μου. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όχι ατομικό. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Άλλοι θα κρίνουν ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος για το 2012, όχι εγώ! Με ενδιαφέρει περισσότερο να πάμε καλά και φέτος με τον Ολυμπιακό και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας»…