Δεν ήταν μόνο η εμφατική νίκη της Μπαρτσελόνα (4-1) επί της Ατλέτικό Μαδρίτης στο ντέρμπι της Πριμέρα Ντιβισιόν, όσο οι νέοι πεταμένοι βαθμοί της Ρεάλ στην αναμέτρησή της με την Εσπανιόλ (2-2), λίγο νωρίτερα. Ετσι όταν οι Μπλαουγκράνα είχαν εξασφαλίσει τη νίκη τους, οι οπαδοί τους αποθέωσαν ειρωνικά τον πορτογάλο προπονητή της Βασίλισσας κ. Ζοζέ Μουρίνιο ζητώντας του να παραμείνει στη Ρεάλ!

Οσο για τον κ. Μουρίνιο; Αναγκάστηκε να αποσύρει την Ρεάλ απ’ τη διεκδίκηση του τίτλου λέγοντας δημόσια ότι «είναι σχεδόν αδύνατο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Οι 13 βαθμοί διαφοράς είναι πάρα πολλοί. Δεν έχω βρεθεί ποτέ ξανά σε παρόμοια κατάσταση, να είμαι σε ομάδα τόσο πολλούς βαθμούς πίσω. Είναι πρωτόγνωρο για μένα, αλλά δεν χρειάζεται να το δραματοποιούμε. Το εκλαμβάνω ως ένα ακόμα κομμάτι της ζωής μου».

Παρά τη στήριξη που του πρόσφερε ο πρόεδρος της Ρεάλ κ. Φλορεντίνο Πέρεθ λέγοντας ότι «έχουμε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο και δέχεται άδικη κριτική», είναι σαφές ότι οι ημέρες του κ. Μουρίνιο στη Μαδρίτη τελειώνουν, κάτι που έδειξε και ο τεχνικός διευθυντής της Βασίλισσας κ. Εμίλιο Μπουντραγκένιο. «Δεν περιμέναμε να τελειώσουμε έτσι το 2012» δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις…

Την εκρηκτική κατάσταση στη Μαδρίτη θέλει να εκμεταλλευτεί η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς για πρώτη φορά άνθρωπός της παραδέχτηκε πως ο γαλλικός σύλλογος ενδιαφέρεται για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζοζέ Μουρίνιο! Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Canal+ στην Ντόχα ο σεΐχης Σαούντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Τάνι, γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ και δεξί χέρι του ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, απάντησε «ναι, φυσικά», στο ερώτημα αν ο Ρονάλντο και ο Μουρίνιο αποτελούν στόχο των Παριζιάνων για το μέλλον. Στη συνέχεια ο Σαούντ αλ Τάνι εξήγησε πως «στον αθλητισμό θα πρέπει να είμαστε πάντα φιλόδοξοι, πάντα να αναζητούμε το καλύτερο και να επενδύουμε την κατάλληλη στιγμή στους κατάλληλους παίκτες».

Την ίδια στιγμή ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε ακόμη δυο γκολ φτάνοντας τα 90 στο 2012 (89 σύμφωνα με την καταμέτρηση της ισπανικής εφημερίδας Marca) προσπερνώντας έτσι και το σχετικό ρεκόρ του Ζίκο, ο οποίος φέρεται να έχει πετύχει 89 γκολ το 1979. Παράλληλα ο αργεντινός σούπερ σταρ που ετοιμάζεται να στεφθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, έχει την ευκαιρία να διευρύνει το ρεκόρ του στην τελευταία αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα για το 2012 που θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου εκτός έδρας απέναντι στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ.