Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (Παρασκευή 14/12, 21.00,Nova2) για τη 10ηκαι τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, ο άσος της Αρμάνι ΜιλάνοΑντώνης Φώτσηςμίλησε αποκλειστικά στο «Βήμα» για τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, την απογοήτευση που αισθάνεται για την εικόνα της ομάδας του, ενώ _ για πρώτη φορά _ αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο Μιλάνο κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλουσημειώνοντας, μάλιστα, ότι εκτίμησε πολύ την κίνησή του.

-Αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεστε με το… ένα πόδι εκτός Ευρωλίγκας και ότι μόνο με ήττα της Κάχα Λαμποράλ από την Τσεντεβίτα στη Βιτόρια, θα σκαρφαλώσετε στο τρένο για τοTop16. Πού αποδίδεις αυτή την κακή πορεία;

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη. Για να περάσουμε , πρέπει να χάσει η Κάχα, που μας έχει κερδίσει δύο φορές. Τι να πω; Δεν είναι ωραίο να μένεις έξω από τον πρώτο γύρο. Εχουμε, όμως, κάποιες ελπίδες και θα πιστεύουμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο ότι μπορούμε να προκριθούμε. Οσο για την πορεία; Είπαμε φέτος να κάνουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Τον πρώτο καιρό αρχίσαμε με δύο νίκες στην Ευρωλίγκα, μετά, όμως, είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Κάποιες ήττες μάς στοίχισαν περισσότερο ψυχολογικά, πέσαμε ως ομάδα και δεν έχουμε καταφέρει να συνέλθουμε και να ξαναβρούμε τον καλό εαυτό μας. Το ίδιο συμβαίνει και στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου ο απολογισμός μας είναι έξι νίκες και πέντε ήττες».

-Ακούγεσαι πολύ απογοητευμένος…

«Πώς να μην είμαι; Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας, γιατί πιστεύω ότι είχαμε τις δυνατότητες, ώστε να τα πάμε καλύτερα. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας, εμείς που βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε το σκηνικό. Αν όχι στην Ευρωλίγκα, όπου οι πιθανότητές μας είναι όντως πολύ περιορισμένες και μόνο με ένα θαύμα θα περάσουμε στοTop16, τουλάχιστον στο ιταλικό πρωτάθλημα, που είναι και ο μεγάλος στόχος του συλλόγου».

-Η επιστροφή σου στο ΣΕΦ τι μπορεί να σημαίνει;

«Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Στο παρελθόν έχω παίξει πολλές φορές στο ΣΕΦ, επομένως δεν θα είναι μια καινούργια κατάσταση. Σίγουρα πάμε για τη νίκη γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μεγάλη η αγωνιστική πρόκληση για μας και θέλουμε να παίξουμε καλά. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, τουλάχιστον να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο πραγματοποιώντας μια ποιοτική εμφάνιση».

-Για τον συμπαίκτη σου, όμως, Γιάννη Μπουρούση, η συναισθηματική φόρτιση θα είναι αρκετά μεγάλη.

«Θα είναι σίγουρα περίεργο, γιατί ο Γιάννης αγωνίστηκε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Ειλικρινά, δεν το έχουμε συζητήσει πολύ. Αυτό που θα μπορούσα να καταθέσω είναι ότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η συναισθηματική φόρτιση εμφανίζεται στα πρώτα λεπτά. Μετά, όσο περνά ο χρόνος, το ξεπερνάς και προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου για να βοηθήσεις την ομάδα σου. Βέβαια, ο κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός και δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων πώς μπορεί να επηρεαστεί το κάθε παιδί στο γήπεδο της παλιάς του ομάδας. Μόνο ο Γιάννης ξέρει πώς αισθάνεται».

-Με την ευκαιρία, θα ήθελες να αναφερθείς στο «φλερτ» που έχεις δεχτεί από τον Παναθηναϊκό; Τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια είναι αλήθεια;

«Με τον Παναθηναϊκό έχω μια πολύ καλή σχέση. Εκεί ξεκίνησα από πολύ μικρός, φόρεσα για πολλά χρόνια τη φανέλα της ομάδας. Ηλθαν πρόσφατα στην Ιταλία γιατί είχαν το παιχνίδι με την Καντού. Ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήλθε στο Μιλάνο και παρακολούθησε τον δικό μας αγώνα και εγώ εκτίμησα πολύ αυτή την κίνηση. Δείχνει ότι άπαξ και μπεις στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, έχεις για πάντα μια θέση και προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό»…

-Τι λέει, λοιπόν, η καρδιά σου; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις γειτονιά άμεσα, αν δεν προκριθεί η Αρμάνι στοTop16;

«Το θέμα δεν εξαρτάται από μένα, καθώς ως γνωστόν δεσμεύομαι με συμβόλαιο από την Αρμάνι. Εφόσον, όμως, με ρωτάς, για τώρα, όχι, δεν το βλέπω. Θα ήθελα να τελειώσω τη χρονιά στο Μιλάνο. Με το συμβόλαιο που υπέγραψα, έχω δώσει μια υπόσχεση και θέλω να την τηρήσω. Μετά θα δούμε. Υπάρχει πολύς καιρός μέχρι το καλοκαίρι και θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να τα ξαναπούμε».