Ο κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ «έβγαλε» με επιτυχία το πρώτο 1/3 του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην Ελλάδα έπειτα από 10 αγωνιστικές (9 νίκες – 1 ισοπαλία), ενώ παραμένει εντός στόχων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο στη συνέχεια των δύο διοργανώσεων ο πορτογάλος προπονητής έχει να αντιμετωπίσει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Με δεδομένο ότι ο Κώστας Μήτρογλου σκοράρει κατά βούληση και ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι έτοιμος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, καλείται να αποφασίσει ποιον από τους δύο θα χρίσει βασικό ή αν θα αλλάξει αγωνιστικό σύστημα παίζοντας με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς.
Ο Μήτρογλου εκμεταλλεύτηκε άριστα την απουσία του Τζιμπούρ αποδεικνύοντας ότι δεν είναι παίκτης για να έρχεται από τον πάγκο. Από το 70´ του πρώτου αγώνα με την Μονπελιέ που αντικατέστησε τον Αλγερινό επιθετικό, έχει σημειώσει 5 γκολ. Δύο στα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, 1 εναντίον του ΟΦΗ και 2 με την ΑΕΚ. Δεν σκόραρε μόνο στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Αρη (2-2). Εν ολίγοις πετυχαίνει γκολ κάθε 76´.
Ο Τζιμπούρ παραμένει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 8 γκολ, παρότι δεν έχει αγωνισθεί σε 4 από τα 10 παιχνίδια της ομάδας του. Ο Αλγερινός είναι άσφαιρος στα 2 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Σάλκε και της Μονπελιέ. Σε 669 λεπτά συμμετοχής και στις δύο διοργανώσεις σημείωσε κατά μέσο όρο 1 γκολ κάθε 86´ λεπτά.
Ο Τζιμπούρ είναι πιο αποτελεσματικός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάστηκε μόλις 22 τελικές προσπάθειες για να πετύχει 8 γκολ, που σημαίνει 1 γκολ κάθε 2,4 τελικές. Ο Μήτρογλου αντίστοιχα χρειάστηκε 22 τελικές για να σημειώσει 4 γκολ (1/5,5). Ο Ελληνας επιθετικός υπερέχει πάντως του Αλγερινού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου έχει σημειώσει 3 γκολ σε 220´ συμμετοχής και με 10 τελικές προσπάθειες.
Εναντίον της ΑΕΚ ο Τζιμπούρ κάθισε στον πάγκο επειδή προέρχονται από τραυματισμό και δεν ήταν απολύτως έτοιμος να αγωνισθεί. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Κέρκυρα το ερχόμενο Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο κ. Ζαρντίμ καλείται να επιλέξει ποιον από τους δύο θα χρίσει βασικό ή αν θα δοκιμάσει επιθετικό σχήμα με δύο φορ περιοχής. Και αν στον αγώνα με την Κέρκυρα θα είναι εύκολο να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος όποιον από τους δύο αγωνισθεί την Τετάρτη (14/11) με την εθνική του ομάδα, στις 21 Νοεμβρίου δεν θα μπορεί να επικαλεστεί λόγους ξεκούρασης.
Το παιχνίδι με τη Σάλκε τη μεθεπόμενη Τετάρτη (21/11) στο Γκιλζενκίρχεν είναι τελικός. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη για να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση (των «16») της διοργάνωσης και οι νίκες επιτυγχάνονται με γκολ. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα Τζιμπούρ ή ο πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ Μήτρογλου; ‘Η μήπως _ έστω για ένα χρονικό διάστημα του 90λεπτου _ και οι δύο μαζί; Ενας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον κ. Ζαρντίμ, αλλά πονοκέφαλος.