Γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Champions League μπήκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 3-1 τη Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη (έφτασε τους 6 βαθμούς), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.

Ο Μασάντο στο 4′ έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», αλλά στο 67′ ο Μπελχαντά ισοφάρισε με πέναλτι του Σιόβα.

Η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση και με γκολ των Γκρέκο (80′) και Μήτρογλου (82′) έφτασαν στη δεύτερη διαδοχική νίκη επί των Γάλλων και ουσιαστικά εξασφάλισαν την 3η θέση του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4′ με τον Γκρέκο να ξεφεύγει από τον παίκτη του και να σεντράρει συρτά μέσα στην περιοχή βρίσκοντας αρχικά τον Αμπντούν και στην συνέχεια τον Μήτρογλου το πλασέ του οποίου όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζουντρέν αλλά με την μπάλα όμως να καταλήγει στον Μασάντο που με κοντινό πλάσε δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο 11′ ο Μανιάτης σέντραρε συρτά αλλά ο Εμπιβά δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα με αποτέλεσμα να την πάρει ο Μήτρογλου και να σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε.

Στη συνέχεια η Μονπελιέ έδειξε να συνέρχεται από το γρήγορο γκολ που «έφαγε» και ανεβάζοντας την απόδοσή της πήρε την κατοχή και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος που αρκέστηκαν σε ένα παθητικό ρόλο.

Στο 31′ η Μονπελιέ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χίλτον βρήκε τον Καμαρά αμαρκάριστο στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά το πλασέ στην κίνηση που έκανε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζουρντρέν στο 53′ με έξοδο του πρόλαβε την μπαλιά προς τον Μήτρογλου που ήταν μόνος του στην μεγάλη περιοχή και γλίτωσε έτσι την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.

Όπως και στο πρώτο μισό του αγώνα έτσι και στο δεύτερο η Μονπελιέ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τους Αμπντούν και Μήτρογλου.

Στο 66′ και ενώ η Μονπελιέ συνέχιζε να πιέζει ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σιόβα στον Καμαρά. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπέλχαντά που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κάρολ (67′).

Το γκολ της Μονπελιέ «ξύπνησε» τον Ολυμπιακό που άρχισε να πιέζει και στο 67′ να χάνει άλλη μία ευκαιρία με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να βρει την μπάλα μπροστά από τον Ζουρντρέν μετά από ωραίο γύρισμα του Αμπντούν.

Ο Αμπντούν, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, έχασε μια καλή ευκαιρία στο 77′ όταν σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση αλλά ο τερματοφύλακας των Γάλλων απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 80′ ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι με τους Γάλλους να διώχνουν άσχημα με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Γκρέκο που με πλασέ στην κίνηση έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου (82′) «σφράγισε» τη νίκη των γηπεδούχων με σουτ στην κίνηση μετά από ωραία σέντρα του Χολέβας.

Με αυτή την νίκη του, δεύτερη συνεχόμενη, επί των Γάλλων ο Ολυμπιακός διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)

Κίτρινες: Γκρέκο, Μοντέστο, Μήτρογλου, Χολέβας, Αμπντούν – Μποκαλί, Καμαρά, Τινάν

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Μοντέστο (74΄ Φουστέρ), Μανιάτης, Μασάντο (87΄ Φέισα), Αμπντούν, Γκρέκο, Μήτρογλου (90+3 Λυκογιάννης).

Μονπελιέ (Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μπεντιμό, Χίλτον (79΄ Κονγκρέ), Εμπιβά, Μποκαλί, Μαρβό, Σεϊχί, Μπελχαντά, Μουνιέ (62΄ Τινιάν), Καμπελά (46΄ Σαρμπονιέ), Καμαρά.