Η επιδημία τραυματισμών συνεχίστηκε στην Εθνική ομάδα, καθώς τόσο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, όσο και ο Γιώργος Τζαβέλλας που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους τραυματίες Κυριάκο Παπαδόπουλο και Χοσέ Χολέμπας δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στα ματς απέναντι στη Βοσνία (Παρασκευή 12/10) και Σλοβακία (16/10)!

Ο ακραίος επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει πρόβλημα στον τετρακέφαλο και στη θέση του κλήθηκε ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ Γιώργος Φωτάκης, ενώ ο Τζαβέλλας θα πρέπει να κάνει νέες εξετάσεις και αν δεν μπορέσει να είναι απόλυτα έτοιμος θα αντικατασταθεί από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος προπονήθηκε με την Εθνική. Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν πρωί και απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ συμμετείχαν επίσης στη ψηφοφορία για την ανάδειξη της κορυφαίας ενδεκάδας στον κόσμο, διαδικασία που οργανώνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών FIFPRo και την διεθνή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία FIFA.

«Εγώ και το ΔΣ της ΕΠΟ θα είμαστε δίπλα σας. Η πολιτική μας για την Εθνική θα συνεχιστεί χωρίς καμία παρέκκλιση. Θα είμαι σε επικοινωνία με τον κ. Σάντος και τον κ. Φύσσα, καθως και με εσάς τους ίδιους, σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι. Πιστεύω ότι είστε σε καλή κατάσταση και πάμε να νικήσουμε στους δύο επόμενους αγώνες που έχουμε. Βλέπω πώς είναι το κλίμα στην ομάδα και χαίρομαι γι αυτό».

Εκ μέρους των παικτών, ο Γιώργος Καραγκούνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Σαρρή και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Καλή επιτυχία και σε εσάς και στον κ. Πιλάβιο σε ό,τι κι αν κάνει. Από την πλευρά μας, να είστε 100% σίγουρος ότι μπορείτε να υπολογίζετε σε όλους τους παίκτες, που αγαπούν την ομάδα και την πατρίδα. Είναι κάτι που έχει φανεί από παθος τους σε κάθε αγώνα κι εγώ τους εμπιστεύομαι απόλυτα».

Νωρίτερα στην εκδήλωση για την ανανέωση της συνεργασίας της Aegean Airlines με την Εθνική Ελλάδας ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δήλωσε ότι «είναι φυσιολογικό όταν υπάρχει επιτυχία να υπάρχουν καλές συνεργασίες, είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία και εμείς κοιτάμε την αναμέτρηση με τη Βοσνία. Δεν φτάνουν για την πρόκριση οι έξι βαθμοί που έχουμε. Είναι δυνατή ομάδα, όμως εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και ελπίζω να έρθουν και την Παρασκευή».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι: «Πονάω στο χέρι, όμως είμαι εγωιστής για να μείνω εκτός δράσης. Το χέρι μου δεν είναι καλά, όμως παίζουμε μπάλα με τα πόδια. Ελπίζω να είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση για να κερδίσουμε τη Βοσνία. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε εμείς σε καλή κατάσταση και να κερδίζουμε. Τα υπόλοιπα τα κοιτούν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας. Εμείς κοιτάμε το ποδοσφαιρικό κομμάτι».