Μαφιόζικη επίθεση από δυο αγνώστους δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/9) κάτω από το σπίτι του ο αθλητικογράφος Αρης Ασβεστάς. Λίγη ώρα μετά τη βραδινή εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM ο δημοσιογράφος που καλύπτει το λεγόμενο «κυβερνητικό αθλητικό ρεπορτάζ» (ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα κλπ) και είχε ασχοληθεί εκτενώς και με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ξυλοκοπήθηκε από δύο «φουσκωτούς» και χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οχτώ ράμματα στο πρόσωπο.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) με ανακοίνωση του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αθλητικού Συντάκτη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Άρη Ασβεστά.

Δύο θρασύδειλοι «φουσκωτοί» τραμπούκοι του έστησαν ενέδρα τα ξημερώματα, την ώρα που έφθασε στο σπίτι του, μετά την εκπομπή του στον ‘‘ΣΠΟΡ FM’’ και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα.

Η επίθεση στον Αρη Ασβεστά είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και της ελευθεροτυπίας. Είναι προφανές, πως οι ελεύθερες φωνές και απόψεις και τα σχόλια ενοχλούν και κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τις φιμώσουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες, δυναμώνουν όχι μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο που τις καταδικάζει σύσσωμος, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Τέτοιες τραμπούκικες επιθέσεις είναι επιθέσεις και κατά της ίδιας της δημοκρατίας και είναι επίσης προφανές πως έχουν ηθικούς αυτουργούς.

Ο ΠΣΑΤ εύχεται περαστικά στο συνάδελφο Αρη Ασβεστά και δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του. Τονίζει δε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές, ούτε να κάμψουν τη σταθερή θέση των Αθλητικών Συντακτών να ενημερώνουν με συνέπεια και αντικειμενικότητα την κοινή γνώμη.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως η επίθεση στον Αρη Ασβεστά δεν είναι η πρώτη. Τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη Αθλητικοί Συντάκτες έχουν δεχθεί άνανδρες επιθέσεις με στόχο τη φίμωσή τους».