Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις ο Ατρόμητος, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με γκολ του Βούκιτς στο 21′ η Νιούκαστλ επικράτησε 1-0 (1-1 το πρώτο ματς στο Περιστέρι) και θα συνεχίσει στη διοργάνωση αφήνοντας εκτός την ελληνική ομάδα, η οποία αποχαιρέτησε με «ψηλά το κεφάλι».

Η Νιουκάστλ ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχε ένα γκολ, ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Το βάρος στην άμυνα έριξε περισσότερο η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Αγγλοι βρήκαν τον τρόπο να τη διασπάσουν και να βρεθούν σε θέσεις βολής. Θα μπορούσαν, όμως, οι «κυανόλευκοι» να φτάσουν στην ισοφάριση στο 25΄ με το τετ-α-τετ του Σουμπίνιο (απέκρουσε ο Κρουλ), ενώ στο 43′ ο διαιτητής, Στουντε, έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου σε ανατροπή του Σουμπίνιο από τον Κρουλ.

Ο Βούκιτς αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» για τον Πάρντιου, καθώς μπήκε στο ματς στο 11′ και δέκα λεπτά μετά έδωσε το προβάδισμα στους «ανθρακωρύχους» με το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή κι ενώ η μπάλα βρήκε στην πλάτη παίκτη του Ατρόμητου και ξεγέλασε τον Ιτάνζ (1-0). Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία, δέκα λεπτά μετά, να κάνει το 2-0, αυτή την φορά το σουτ που έπιασε σταμάτησε ο Ιγκλέσιας κι ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Εξαιτερικά στάθηκε στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος. Η ελληνική ομάδα «κοίταξε στα μάτια» τη Νιουκάστλ και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 79′ με την καταπληκτική ευκαιρία του Δημούτσου, ο οποίος απέναντι από τον Κρουλ δεν «σημάδεψε» σωστά. Νωρίτερα, στο 71′, ο Ιτάνζ είχε κρατήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης τον Ατρόμητο, όταν απέκρουσε φανταστικά το σουτ του Ομπερτάν.

Στις καθυστερήσεις υπήρξε άλλη μια φάση για την ελληνική ομάδα, όταν ο Κολοτσίνι βρήκε με τάκλιν τον Μπέλιτς μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει εκεί το πέναλτι που στέρησε νωρίτερα, αλλά προτίμησε να επαναλάβει το λάθος του, δείχνοντας ξανά κίτρινη για θέατρο στον παίκτη του Ατρομήτου.

Διαιτητής: Στέφαν Στουντέ (Ελβετία)

Κίτρινες: Κολοτσίνι – Σουμπίνιο, Μπέλιτς

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Άλαν Πάρντιου): Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμσον, Γουίλιαμσον, Περτς (59΄ Ταβερνιέρ), Τέιλορ (11΄ Βούκιτς), Γκόσλινγκ, Μπιγκιριμανά, Μαρβό (+90΄ Αμαλφιτανό), Ομπερταν, Μπα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (88΄ Κούτσι), Δημούτσος (85΄ Πίτου Γκαρσία), Επστάιν, Σουμπίνιο (75΄ Μπέλιτς), Καραμάνος.