Η διαφορά ποιότητας του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα επιβεβαιώθηκε και στη ρεβάνς της Αθήνας (στο πρώτο ματς η ισπανική ομάδα επικράτησε 1-0). Μολονότι οι Πράσινοι έδωσαν μια αξιοπρεπή και παθιασμένη μάχη, ακολουθώντας την παραίνεση του προπονητή της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος την παραμονή της αναμέτρησης έλεγε ότι θέλει να διαπιστώσει αν διαθέτει «παίκτες πολεμιστές», δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στο υποδεέστερο και… φτωχότερο από τον Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο όμως θα προσφέρει στην ΠΑΕ μια σημαντική οικονομική ένεση.

Επί του παρόντος τα εγγυημένα έσοδα των Πρασίνων αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ καθώς ήδη η συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχει αποφέρει 2,1 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 1,4 εκατ. ευρώ θα δοθούν από την UEFA ως μπόνους συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα. Από εκεί και πέρα, αναλόγως με την πορεία που θα πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός θα εξαρτηθούν και τα περαιτέρω έσοδα, καθώς η νίκη προσφέρει 200.000 ευρώ, η ισοπαλία 100.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «32» 600.000 ευρώ σε περίπτωση που τερματίσει πρώτος στον όμιλο και 400.000 ευρώ ως δεύτερος.

Επίσης, στον Παναθηναϊκό βρίσκονται εν αναμονή των αγώνων του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου στο Γιουρόπα Λιγκ, διότι τυχόν αποκλεισμός τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης θα προσφέρει στο Τριφύλλι ένα ανέλπιστο δώρο ύψους περίπου 3,5-4 εκατ. ευρώ από το market pool, το μπόνους που μοιράζει η UEFA στους εκπροσώπους κάθε χώρας. Τουτέστιν, στο ταμείο της ΠΑΕ θα εισρεύσουν συνολικά (στην καλύτερη περίπτωση) περί τα 7,5 εκατ. ευρώ…

Δεδομένου πάντως ότι την ερχόμενη Παρασκευή (31/8) ακολουθεί η αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ (το παιχνίδι ορίστηκε δυο ημέρες πριν, λόγω της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers) στο Τριφύλλι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση. Ηδη ο κ. Φερέιρα έδωσε στους παίκτες το σύνθημα της νίκης: «Γνωρίζω ότι το πρόγραμμα που έχουμε είναι ιδιαίτερα κοπιαστικό, αφού έχουμε κληθεί να δώσουμε τέσσερα ματς σε δέκα ημέρες. Ξέρω ότι υπάρχει κούραση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε ό,τι αρχίσαμε με τον Λεβαδειακό».

Ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού Μανουέλ Βελάσκες δήλωσε ότι πλέον οι Πράσινοι στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα: «Δεν τα καταφέραμε αλλά δεν έχουμε περιθώρια για να χαλαρώσουμε. Ακολουθεί ματς πρωταθλήματος, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε».

Αναφορικά με την απόδοση της ομάδας του απέναντι στη Μάλαγα ο Βελάσκες είπε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν είχαμε όμως τις ευκαιρίες που θα θέλαμε για να πετύχουμε τα γκολ που χρειαζόμασταν. Είμαστε ήρεμοι ωστόσο γιατί συνεχίζουμε στην Ευρώπη και δείξαμε ότι έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε κάτι καλό. Εχουμε φιλοδοξίες να κάνουμε κάτι καλό στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου αγωνίζονται μεγάλες ομάδες».

Ο «Σέμα» δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους του Τριφυλλιού που έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας από τούδε και στο εξής: «Είμαστε ευγνώμονες για τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και μας στήριξε. Θέλαμε να τους δώσουμε την χαρά της πρόκρισης αλλά πλέον θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πάμε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ. Εχουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη και θέλουμε να τα πάμε καλά παντού».

Από την πλευρά του, ο διεθνής πλάγιος μπακ των Πρασίνων Νίκος Σπυρόπουλος σχολίασε: «Μας έλειψε το γκολ. Παρά το γεγονός ότι είχαμε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, δεν ήμασταν τόσο απειλητικοί όσο θα θέλαμε. Δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο, πιστέψαμε στην πρόκριση, αλλά όταν δεν πετυχαίνεις ένα γκολ, δεν μπορείς να πετύχει μια τέτοια ανατροπή».

Ο άσος του Τριφυλλιού παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του υπερτίμησαν την Μάλαγα, το εμπόδιο της οποίας θα μπορούσαν να έχουν ξεπεράσει: «Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο στην Ισπανία, που μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι η Μάλαγα είναι καλύτερη από εμάς, στα υπόλοιπα τρία ημίχρονα, θεωρώ ότι είχαμε περισσότερες πιθανότητες, από όσες πιστέψαμε ότι έχουμε απέναντί τους».