Ούτε μία δύο, ούτε τρεις… Εξι σεζόν συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Λαγός στην ΑΕΚ και μπήκε στην έβδομη. Έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 99 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και σε 9 ευρωπαϊκούς. Στο σύνολο 108 εμφανίσεις με αντίκρισμα 3 γκολ. Κι όμως, ήταν τόσο μεγάλες οι προσδοκίες όταν το καλοκαίρι του 2006 (υπό τις οδηγίες του Ισπανού κ. Λορένσο Σέρα Φερέρ και με την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ ορθάνοιχτη για την Ενωση) ο 21χρονος τότε επιτελικός μέσος κατηφόρισε στην Αθήνα ύστερα από μία εντυπωσιακή σεζόν στον Ηρακλή με 7 γκολ σε 28 εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία.

Έκτοτε συνέβησαν πολλά… Δύο χαμένα χρόνια λόγω τραυματισμών και διαδοχικών επέμβαση στους αχίλλειους τένοντες, η αβεβαιότητα της επιστροφής, η υποψία ότι ένα μεγάλο ταλέντο χάνεται. Και εκείνα που ακολούθησαν ήταν ακόμα πιο δύσκολα καθώς ο Λαγός προσπαθούσε να πατήσει γερά στα πόδια του ενώ η δυσπιστία προς το πρόσωπό του μεγάλωνε! Ο κόσμος είχε πάψει να τον περιβάλει με υπομονή, η γενικότερη κατρακύλα της ομάδας ενίσχυε την άποψη εκείνων που έπαψαν να τον εμπιστεύονται.

Ο προπονητής που τα τελευταία χρόνια πίστεψε στον (υγιή) Λαγό περισσότερο από κάθε άλλον προκάτοχο ή μεταγενέστερό του, ήταν ο κ. Μανόλο Χιμένεθ (σεζόν 2010-11). Υπό τις οδηγίες του ισπανού τεχνικού, ο 27χρονος πλέον μέσος πραγματοποίησε την πιο γεμάτη και κατά γενική ομολογία πειστικότερη σεζόν του με τη φανέλα της Ενωσης (συνολικά 27 εμφανίσεις).

Κατάφερε να σκοράρει μετά από περίπου 5 (!) χρόνια (πέτυχε συνολικά 2 γκολ στη σεζόν κι ενώ το προηγούμενο τέρμα του με τη φανέλα της ΑΕΚ επιτεύχθηκε την περίοδο 2006-07, δηλαδή την πρώτη του στην ομάδα!) και δημιούργησε προσδοκίες για τη μεγάλη επιστροφή. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά για εκείνον πέρυσι, ενώ η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ και η επιθυμία αυτής να ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν περισσότερα συμβόλαια , μπορούσε, τον ανάγκασαν σε αναζήτηση νέας επαγγελματικής στέγης το τρέχον καλοκαίρι.

Έτοιμος και αρχηγός!

Ωστόσο ο Λαγός απέδειξε ότι αν και (θεωρητικά) φευγάτος, δεν έπαψε να σέβεται τον εαυτό του και την ΑΕΚ. Συνέχισε να δουλεύει σκληρά, να παρουσιάζει στις προπονήσεις το ορεξάτο και πάντοτε πιστό στις εντολές του προπονητή πρόσωπό του, δεν έδειξε να βαρυγκωμεί, δεν σταμάτησε να προσπαθεί για το καλύτερο στις προπονήσεις. Γι αυτό και ο κ. Βαγγέλης Βλάχος του απέδωσε τα εύσημα και χρησιμοποίησε το όνομά του ως παράδειγμα προς μίμηση σε ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στην ΑΕΚ της σεζόν 2012-13, σε μία ομάδα που θα παλεύει σε κάθε ματς για να μην χάσει (όσο υπερβολικό ή απογοητευτικό κι αν ακούγεται, δυστυχώς άλλο τόσο κοντά στην αλήθεια είναι) δεν γίνεται συζήτηση για το αν ο Λαγός είναι απαραίτητος. Διότι είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής, έτοιμος και με παραστάσεις. Πολύ πιθανόν και απελευθερωμένος πλέον, δίχως τις μεγάλες απαιτήσεις που φορτώθηκαν δύο ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα πόδια.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ήταν εξαιρετικός στον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ήταν ο αρχηγός, ο καθοδηγητής, ο κορυφαίος, ο πολυτιμότερος σε ένα ματς που χάθηκε με άδοξο τρόπο για την Ενωση. Η ΑΕΚ τον χρειάζεται έτσι ως το τέλος της σεζόν διότι πλέον οι έμπειροι παίκτες στην ομάδα είναι ελάχιστοι…

Ανακοινώθηκε ο Κατσικοκέρης

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ η απόκτηση του σέντερ φορ Νίκου Κατσικοκέρη, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Ο 24χρονος επιθετικός προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τον Εργοτέλη, με τη φανέλα του οποίου σκόραρε επτά γκολ σε 26 συμμετοχές, στην παρθενική χρονιά του στη Σούπερ Λίγκα. Ο Κατσικοκέρης άρχισε την καριέρα του στον Παναιτωλικό και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Τηλυκράτη Λευκάδας, το Κερατσίνι και τον Πλατανιά Χανίων, με τον οποίο αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2010-11 στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής.