Με αφαίρεση ως και δέκα βαθμών κινδυνεύει ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν πήρε πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή (24/8). Η ομάδα της Κρήτης δεν κατέθεσε ούτε φορολογική ενημερότητα ούτε εγγυητική επιστολή! Όπως έγινε γνωστό οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν πρόβλημα με τους φακέλους τους αδειοδοτήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα οριστικά ξεπέρασαν τα προβλήματα ο ΠΑΟΚ που προσκόμισε φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ο Πλατανιάς που απέέστειλε βεβαίωση ότι έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο Πανθρακικός που παρουσίασε εγγυητική επιστολή.

Η ΑΕΚ την τελευταία στιγμή προσκόμισε βεβαίωση από την εφορία και πήρε πιστοποιητικό, καθώς έστειλε βεβαίωση ότι κατέβαλε τα χρήματα που απαιτούνταν για να πάρει φορολογική ενημερότητα (974.000 ευρώ) ωστόσο επειδή το σύστημα της εφορίας έκλεισε, αναμένεται να την πάρει τη Δευτέρα και να την προσκομίσει στην ΕΕΑ.

Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης δεν κατέθεσαν εγγυητική επιστολή λόγω τεχνικού προβλήματος και γι’ αυτό πήραν προθεσμία κατά πλειοψηφία (5-2) μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου. Ο Πανιώνιος κατέθεσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και για τους ίδιους λόγους με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή.

Ετσι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, έστω και μετ’ εμποδίων αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά το Σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις:

Σάββατο 25/9
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς (19.30)
Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός (21.30)

Κυριακή 26/9
ΟΦΗ – Ξάνθη (19.15)
Κέρκυρα – Ατρόμητος (19.15)
ΠΑΟΚ – Πανθρακικός (19.15)
Βέροια – Ολυμπιακός (21.30)

Δευτέρα 30/9
Πανιώνιος – Αρης (20.30)