Προτού προλάβουν στον Παναθηναϊκό να πάρουν ανάσα από την ήττα (2-0) που υπέστησαν από την Μάλαγα την περασμένη Τετάρτη στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Πράσινοι ρίχνονται το βράδυ του Σαββάτου (21.30, novasports2) στη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας μπροστά τους μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή.

Κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Λιβαδειάς καθώς οι παίκτες του ΠΑΟ καλούνται να ξεπεράσουν πέντε σημαντικά εμπόδια:

1) Η κούραση: Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και κοπιαστικό παιχνίδι στη Μάλαγα την περασμένη Τετάρτη, γεγονός που θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές σε επίπεδο φρεσκάδας και φυσικής κατάστασης.

2) Οι απουσίες: Πέραν των… δεδομένων απουσιών των τραυματιών Σεμπάστιαν Λέτο και Χαμπίμπ Πάπε Σο, ο προπονητής της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει να αντιμετωπίσει επίσης την τιμωρία, λόγω καρτών από την περασμένη σεζόν, του Βίκτορ Βιτόλο και του Κώστα Κατσουράνη, αλλά και τον τραυματισμό του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στο παιχνίδι εναντίον της Μάλαγα.

3) Οι μείον δύο βαθμοί: Πολλοί το λησμονούν αλλά οι Πράσινοι αρχίζουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς λόγω της τιμωρίας που τους επιβλήθηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο για τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Στον Παναθηναϊκό (ανα)γνωρίζουν ότι πιθανή απώλεια βαθμών στην πρεμιέρα είναι απαγορευτική καθώς εφόσον νικήσει ο «αιώνιος» αντίπαλος στη Βέροια την Κυριακή (26/8), θα πάρει εξαρχής ένα σημαντικό προβάδισμα.

4) Ο Λεβαδειακός: Την περασμένη σεζόν στο γήπεδο της Λιβαδειάς άρχισε η αγωνιστική πτώση του Παναθηναϊκού που του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν από τον Λεβαδειακό 1-0 και σε συνδυασμό με τις ήττες που ακολούθησαν από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, απώλεσαν το σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα (+5) που είχαν από τον Ολυμπιακό. Επίσης στο Τριφύλλι γνωρίζουν ότι η ομάδα της Βοιωτίας δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο καθώς εκτιμάται ότι θα είναι μια από τις ανταγωνιστικές ομάδες του πρωταθλήματος διεκδικώντας ακόμη και είσοδο στην κορυφαία πεντάδα.

5) Η Μάλαγα: Οσο και αν θέλουν στον Παναθηναϊκό να λένε ότι αφήνουν (προσωρινά) στην άκρη την αναμέτρηση που προηγήθηκε με τη Μάλαγα αλλά και αυτή που έπεται την Τρίτη (28/8), στο μυαλό των ποδοσφαιριστών, της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης βρίσκεται και το καθοριστικό ματς με την ομάδα της Ανδαλουσίας στο ΟΑΚΑ που θα προσφέρει βαθιά οικονομική ανάσα 15 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ σε περίπτωση πρόκρισης.

Είναι ενδεικτικό ότι και ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος στον καθιερωμένο διάλογο που είχε μέσω twitter με φίλους του Τριφυλλιού (και όχι) μόνο, είπε για το ματς με τη Μάλαγα: «Ο Παναθηναϊκός μας χρειάζεται όλους την Τρίτη στο ΟΑΚΑ για την μεγάλη υπέρβαση! Από χαμηλά ξεκινάμε και ξαναχτίζουμε τον νέο ΠΑΟ των οπαδών. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα! Δεν παραδίνεται, δεν υποκύπτει! Πολεμά και πιστεύει στην τελική νίκη! Επίμονα συνεχίζουμε! Ολοι μαζί!».

Μάλιστα, όταν κάποιος follower στο twitter, σχολίασε: «Κάνουμε και λέμε ό,τι είναι αρεστό. Επικοινωνιακά παιχνίδια κτλ. Με άλλα λόγια νέο ήθος και αναγέννηση…», ο κ. Αλαφούζος απάντησε: «Το αρεστό φίλε είναι η μαγκιά, η απάτη, η παράγκα και η αρπαχτή και αυτό το σύστημα σήμερα πεθαίνει! Κάποιοι θέλουμε κάτι νέο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πεθαίνει !Τώρα είναι η ώρα της αναγέννησης! Νέο ήθος, νέα ομάδα βήμα-βήμα προχωράμε με πίστη για κάτι καινούργιο»

Εν τω μεταξύ, διακεκριμένος νομικός, παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και μέλος της Συμμαχίας κ. Αριστείδης Καμάρας εκπροσώπησε το Τριφύλλι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με αφορμή την προχθεσινή απόρριψη του φακέλου των Πρασίνων. Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι η εγγυητική επιστολή που έχουν καταθέσει καλύπτει το 10% του προϋπολογισμού όπως ζητεί η ΕΕΑ (κατ’ ακρίβεια το υπερβαίνει κατά 950.000 ευρώ). Ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στην ημερομηνία καθώς η εγγυητική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός λήγει τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ η ΕΕΑ ζητεί να έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

«Δεν υπάρχει καμία παράβαση και απλώς ζητήσαμε να μας δοθεί η δυνατότητα να διεκπεραιώσουμε το θέμα, χωρίς το άγχος της συμμετοχής στο πρωτάθλημα ή της επιβολής ποινής. Αλλωστε και ο Παναθηναϊκός θέλει την αντικατάσταση της επιστολής, για να απαλλαγεί από κάποιες δεσμεύσεις που υπάρχουν σε αυτή και να έχει και την ελάφρυνση του ποσού. Μέχρι την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και για να ωφεληθεί ο Παναθηναϊκός, αλλά και για να τακτοποιηθεί ένα τυπικό ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμάρας.