Συνθήκες… Αθήνας βρήκε η αποστολή του Παναθηναϊκού κατά την απογευματινή άφιξή της στη Μάλαγα για την καθοριστική αναμέτρηση της Τετάρτης (22/08) για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ήλιος στην πόλη της Ανδαλουσίας ήταν καυτός και λαμπερός και το θερμόμετρο άγγιζε τους 30 βαθμούς Κελσίουστις 6 το απόγευμα. Ωστόσο, σε αντίθεση με την ελληνική πρωτεύουσα, το υψηλό ποσοστό υγρασίας (60%) έδινε την αίσθηση αφόρητης ζέστης, όπως σχολίαζαν στο στρατόπεδο των Πρασίνων.

Το θετικό για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ είναι ότι ο τεχνικός της ομάδας κ.ΖεσούαλδοΦερέιρα, έχοντας ζήσει περίπου ένα πεντάμηνο στην… υγρασία της Μάλαγας, προνόησε πραγματοποιώντας προπόνηση το πρωί της Δευτέρας στην Παιανία.

Πάντως οι Πράσινοι το απόγευμα της Τρίτης(21/08, 20.00), περίπου ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη μάχη,θα πάρουν μια γεύσηαπό τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ώρα του αγώνα αλλά και από τομικρό αλλά… θερμό γήπεδο «Ροσαλέδα», το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο από 28.000 θεατές καθώς, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, έχουν προπωληθεί 17.900 εισιτήρια.

Η πτήση τσάρτερ της αποστολής του Παναθηναϊκού προς τη Μάλαγα διήρκησε περίπου 3,5 ώρες και ενώ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προτίμησαν, είτε την αγκαλιά του Μορφέα, είτε την ανάγνωση αθλητικών εφημερίδων, lifestyle περιοδικών, ακόμη και κουτσομπολίστικων εντύπων, ο κ. Φερέιρα επιδόθηκε στη μελέτη της προσεχούς αντίπαλου των Πρασίνων.

Μέσω του φορητού υπολογιστή του παρακολούθησε την εκτός έδρας νίκη (1-0) των «Μπλανκιαθούλες» επί της Θέλτα το περασμένο Σάββατο στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. Την ευκαιρία για… κατασκοπεία βρήκαν και οι διεθνείς ασοί της ομάδαςΚώσταςΚατσουράνηςκαιΟρέστηςΚαρνέζης, οι οποίοι έριξαν μερικές κλεφτές ματιές στην οθόνη του κόουτς. Ο 66χρονος προπονητής κράτησε αρκετές σημειώσεις καθώς αναμένεται να κάνει εντατικά μαθήματα στους παίκτες του για τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των Ανδαλουσιάνων.

Την ίδια ώρα στη γαλαρία του αεροπλάνου τα πηγαδάκια και οι συζητήσεις περί Παναθηναϊκού και όχι μόνο, μεταξύ δημοσιογράφων και οπαδών έδιναν και έπαιρναν. Σε ένα από αυτά ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ.ΑγγελοςΦιλιππίδης, ο οποίος συχνά πυκνά ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, εξιστορούσε διάφορα γεγονότα από τα χρόνια της εμπλοκής του στα διοικητικά του Τριφυλλιού, κυρίως με αιχμές προς τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό. «Αυτή η μηχανή δεν παίζεται» σχολίασε ο κ. Φιλιππίδης, αναφερθείς στον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι Ερυθρόλευκοι στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και συμπλήρωσε ότι ο «επικεφαλής συνδέσμων του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Ριζούπολης, τώρα έγινε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας(σ.σ.ΓιάννηςΜώραλης)».
Επικεφαλής της αποστολής του Παναθηναϊκού είναι οι δύο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ οι κ.κ. ΒασίληςΚωνσταντίνουκαιΣτράτοςΣιωπήλης, όπως επίσης και ο τεχνικός σύμβουλος κ.ΚώσταςΕλευθεράκης, ενώ την Τρίτη αναμένονται στη Μάλαγα ο πρόεδρος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ.ΓιάννηςΑλαφούζοςκαι ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ.ΔημήτρηςΓόντικας.

Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση των Πρασίνων επί ελληνικού εδάφους και μίλησε στους ποδοσφαιριστές.«Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο παιχνίδι με τη Μάλαγα. Ο βασικός μας στόχος επετεύχθη με την εξασφάλιση του Γιουρόπα Λιγκ και δεν θέλω να υπάρχει άγχος. Ο κόσμος και η διοίκηση είναι δίπλα σας και θα ήταν πολύ σημαντικό για το κλαμπ και το μέλλον του να πάρουμε την πρόκριση. Εγώ πιστεύω πως μπορούμε»είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος, αφού άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση πρόκρισης θα δοθεί επιπλέον πριμ, είχε σύντομη συνομιλία και με τον κ. Φερέιρα.

Το θετικό για τον προπονητή του ΠΑΟ είναι ότι έχει στη διάθεσή του τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο και διεκδικεί θέση στην αρχική ενδεκάδα. Ο κ. Φερέιρα φαίνεται ότι έχει κατασταλάξει στους εννέα της ενδεκάδας (Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Σισοκό, Ζέκα), ενώ για τις άλλες δυο θέσεις δίνουν μάχη, πέραν του Χριστοδουλόπουλου, οι Μαυρίας και Φορναρόλι.
Εν τω μεταξύ, έστω και την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη ΝΕΤ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η κρατική τηλεόραση θα διατηρήσει συνολικά τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής:«Μετά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της TEAM UEFA, η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Μάλαγα – Παναθηναϊκός για την προκριματική φάση των ομίλων του Champions League, θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ, την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 21.45. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η ΕΡΤ Α.Ε. συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την TEAM UEFA, με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, αλλά και τις υποχρεώσεις της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς τους Έλληνες φιλάθλους».

Εξάλλου, ο γάλλος διαιτητής κ.ΤόνιΣαπρόνορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι του Τριφυλλιού. Ο 40χρονος σύμβουλος εκπαίδευσης, ο οποίος είναι διεθνής από το 2007, πραγματοποίησε το ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ρουμπίν Καζάν στις 2 Νοεμβρίου 2010, που είχε λήξει ισόπαλο (0-0).