Μάλαγα, αποστολή
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/8) για τη Μάλαγα, όπου την Τετάρτη (22/8, 21.45) θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα για τον α´ αγώνα της φάσης των πλέι οφ. Η συμμετοχή στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση αποτελεί από μόνη της ένα σημαντικό κίνητρο για τους Πράσινους, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι υπέστησαν δύο απρόσμενους και καταστροφικούς αποκλεισμούς στα Κύπελλα Ευρώπης από την Οντένσε και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο, το οικονομικό δέλεαρ δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην πρόκριση, που θα αποφέρει έσοδα μεγαλύτερα των 15 εκατ. ευρώ.
Στο Τριφύλλι αναγνωρίζουν ότι το έργο τους απέναντι στην ποιοτική Μάλαγα θα είναι σαφώς πιο δύσκολο συγκριτικά με την άσημη και αδύναμη Μάδεργουελ, που απέκλεισαν στον προηγούμενο γύρο με δύο άνετες νίκες (2-0 και 3-0). Η ομάδα της Ανδαλουσίας μπορεί να ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα (όπως άλλωστε και ο Παναθηναϊκός), ωστόσο διαθέτει στο δυναμικό της ορισμένους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Ισπανός Χοακίν, ο Γάλλος Τουλαλάν, οι Πορτογάλοι Ελισέου και Ντούντα και οι Αργεντινοί Μπουονανότε και Ντεμικέλις συνθέτουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σύνολο, το οποίο καθοδηγείται από έναν ικανότατο τεχνικό, τον Χιλιανό κ. Μανουέλ Πελεγκρίνι με θητεία στις Ρίβερ Πλέιτ, Βιγιαρέαλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο αμυντικός μέσος του Τριφυλλιού Βίκτορ Βιτόλο κατά την αναχώρηση της αποστολής δήλωσε ότι στόχος είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ: «Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες δυνατότητες όποτε δεν μπορούμε να πούμε ποια είναι τα δυνατά της σημεία και ποιες οι αδυναμίες της. Είναι σημαντικό το πρώτο ματς αλλά όχι καθοριστικό. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά το τελευταίο διάστημα και στόχος μας είναι ένα καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία, ώστε να παλέψουμε για την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ με την συμπαράσταση του κόσμου μας».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο προπονήθηκε κανονικά το πρωί της Δευτέρας και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τη Μάλαγα.
Θρίλερ με την τηλεοπτική μετάδοση
Η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης προκειμένου να μειωθεί το συνολικό κόστος για την κάλυψη του Τσάμπιονς Λιγκ από την κρατική τηλεόραση προκάλεσε αβεβαιότητα μέχρι και την Δευτέρα όσον αφορά την τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης. Το υψηλό πρόστιμο όμως, που θα έπρεπε να καταβάλλει η κρατική τηλεόραση στην ΤΕΑΜ . Τελικά η ΝΕΤ έκανε πίσω και η κρίσιμη αναμέτρηση του Τριφυλλιού θα έχει τηλεοπτική κάλυψη:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης:

«Μετά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της TEAM UEFA, η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Μάλαγα – Παναθηναϊκός για την προκριματική φάση των ομίλων του Champions League, θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ, την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 21.45.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η ΕΡΤ Α.Ε. συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την TEAM UEFA, με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, αλλά και τις υποχρεώσεις της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς τους Έλληνες φιλάθλους».