Απαντες συμφωνούν ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί; Καλά θα ήταν… Πάνω σε μία κλωστή προσπαθεί να ισορροπήσει η πολύπαθη Ενωση η οποία τις τελευταίες ημέρες αναζητεί την ελπίδα στο πρόσωπο του εφοπλιστή κ. Δημήτρη Βιντιάδη που μέσω επιστολής εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο της εταιρείας με σκοπό να αποκτήσει τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ποδοσφαιρικής Ενωσης μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ κ. Ανδρέας Δημητρέλλος, μίκρυνε πολύ τον χρονικό ορίζοντα δράσης του εν λόγω ενδιαφερόμενου επενδυτή ο οποίος αρχικώς είχε τονίσει ότι θα χρειαστεί περίπου 60 ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία απόκτησης μετοχών της Ενωσης.

«Οι 60 ημέρες είναι πολλές… Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΑΕΚ σε 60 ημέρες με την ισχύουσα κατάσταση. Αν πραγματικά επιθυμείτε να εμπλακείτε, πρέπει να δράσετε γρηγορότερα» ήταν το μήνυμα της ΠΑΕ δια του διευθύνοντος συμβούλου της προς την πλευρά Βιντιάδη και των φερόμενων ως συμπαικτών του.

Και τούτο διότι ανά πάσα στιγμή το Δημόσιο μπορεί να προβεί σε διάρρηξη του «άρθρου 44» προκαλώντας την επιστροφή της Ενωσης σε χρέη ύψους 134 εκατ. ευρώ άρα και την πτώχευσή της. Επιπροσθέτως, η ΑΕΚ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί εκτός πρωταθλήματος αν η Εφορία της αρνηθεί στην πορεία την κανονική φορολογική ενημερότητα (κι εφόσον ασφαλώς της παράσχει έστω την προσωρινή προκειμένου να λάβει μέρος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης)…

Προετοιμασίες και άφιξη

Από το πρωί τη Δευτέρας (20/8) ο κ.κ. Δημητρέλλος κάνει πυρετώδεις ετοιμασίες προκειμένου εντός της τρέχουσας εβδομάδας να έχει συλλέξει όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην ΠΑΕ, δίχως τίποτα να κρύβεται κάτω από το χαλί όπως παλαιότερα. Ωστόσο δεν εξαρτάται από εκείνον ο χρόνος ελέγχου των ενδιαφερόμενων επενδυτών οι οποίοι άλλωστε πρέπει να ετοιμάζουν και ένα project που θα αφορά στο γήπεδο, διότι δίχως αυτή την προοπτική η πλευρά Βιντιάδη δύσκολα θα αποφασίσει να επενδύσει στην ΑΕΚ. Και επί του παρόντος το project αυτό τελεί μόνο υπό σκέψη…

Ο κ. Βιντιάδης φέρεται ότι σχεδιάζει την άφιξη του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα καθώς όπως είπε στον αντιπρόεδρο της εταιρίας κ. Δημητρέλλο, έφτασε πλέον η στιγμή να διαπιστώσει δια ζώσης τα πραγματικά χρέη της εταιρείας. Αν αυτά δεν ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ (όπως έχει ήδη προφορικώς ενημερωθεί) τότε εκείνος και οι συνεργάτες του θα προχωρήσουν στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας μέσω ΑΜΚ. Μάλιστα οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν και σχετικό μορατόριουμ.