Το 100ο παιχνίδι της Ανόρθωσης στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την κυπριακή ομάδα. Εναντίον της Ντίλα Γκόρι την οποία είχε νικήσει 1-0 στη Γεωργία, η ομάδα του Ρόνι Λέβι βρέθηκε να χάνει 3-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας και ακολούθησε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς διεκόπη οριστικά κι αυτό σημαίνει ότι οι ανεγκέφαλοι που συγκρούστηκαν με την αστυνομία, πιθανότατα καταδίκασαν την ομάδα του σε συνέπειες πολύ πιο σοβαρές από την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League.

Πέρασε στα πλέι οφ ο ΑΠΟΕΛ

Το ευρωπαϊκό του «προφίλ» πιστοποίησε απόψε ο ΑΠΟΕΛ, που νίκησε 1-0 και στη Νορβηγία την Ααλεσουντ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που εντυπωσίασε στο περσινό Champions League, ταξίδεψε στη Νορβηγία με το «ρευστό» 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά ο Αντόρνο σκόραρε στο 36΄ και απλοποίησε την κατάσταση.

Αποκλεισμός της Ομόνοιας, 6-5 στα πέναλτι από τον Ερυθρό Αστέρα

Η Ομόνοια αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα εναντίον του Ερυθρού Αστέρα, στη Λευκωσία. Στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου, η κυπριακή ομάδα είχε «κληρονομιά» την ισοπαλία 0-0 από το Βελιγράδι. Όμως, το ματς του ΓΣΠ τόσο στην κανονική του διάρκεια όσο και την παράταση, έληξε χωρίς τέρματα κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι όπου ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 6-5 και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ.