Στις δηλώσεις του ασημένιου ολυμπιονίκη του καγιάκ Σιδέρη Τασιάδη απάντησε σήμερα το πρωί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ. Η ΕΟΚΚ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του γερμανού ελληνικής καταγωγής αθλητή ότι ουδείς εκπρόσωπος της ήρθε σε επαφή μαζί του και αναφέρεται σε προσπάθειες που έγιναν τόσο από την ίδια όσο και από σωματεία για να τον εντάξουν στην ελληνική εθνική ομάδα. Μάλιστα αποκαλύπτει ότι ο Τασιάδης είχε φιλοξενηθεί στην ολυμπιακή πίστα του Ελληνικού μαζί με τον προπονητή του κ. Κλάους Γκέμπχαρντ και είχε επαφή με τον πρόεδρο της ΕΟΚΚ κ. Αντώνη Νικολόπουλο ο οποίος του πρότεινε να ενταχθεί στην ελληνική εθνική ομάδα αλλά ο ελληνικής καταγωγής αθλητής απάντησε αρνητικά.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ μετά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με τον γερμανό ολυμπιονίκη του κάνοε σλάλομ ελληνικής καταγωγής Τασιάδη Σιδέρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας έχει να δηλώσει τα εξής:
Όσον αφορά την εθνική συνείδηση του καθενός μας είναι προσωπικό θέμα και καμία παρέμβαση ή σχολιασμός δεν είναι επιτρεπτός.
Για το αν έγιναν προσπάθειες από την Ελλάδα για την ένταξή του στην Ελληνική Εθνική Ομάδα δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό έγινε πριν ακόμη από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου σε πολλά επίπεδα (σωματεία-ομοσπονδία) και προσωπικά από τον νυν Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Αντώνιο Νικολόπουλο κατά τη διάρκεια του επίσημου διεθνούς προπονητικού κοινοβίου στην ολυμπιακή πίστα του Ελληνικού όπου φιλοξενήθηκε από την ομοσπονδία μας μετά του προπονητή του κ. Klaus Gebhard. Η απάντηση του αθλητή Τασιάδη ήταν αρνητική.
Σχετικά με την φερόμενη δήλωσή του ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί για κάποια διεθνή του επιτυχία, δηλώνουμε ότι δεν το πράξαμε γιατί ο εν λόγω αθλητής επέλεξε να είναι μέλος εθνικής ομάδας άλλης χώρας. Όπως δεν συγχαρήκαμε οποιονδήποτε άλλο αθλητή ξένης χώρας το ίδιο πράξαμε και για τον Γερμανό – κατά δήλωσή του – αθλητή Τασιάδη Σιδέρη.
Είμαστε στη διάθεση όποιου επιθυμεί να μάθει περισσότερα ώστε να μην διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα».