Η εκτός έδρας νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί της Μάδεργουελ στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και η διαφαινόμενη πρόκριση στα πλέι οφ προσφέρει (οικονομική) ανάσα ζωής στο Τριφύλλι, που εφόσον δεν υποστεί κάποιο σοκ στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (8/8) στο ΟΑΚΑ, μπορεί να υπολογίζει στην εισροή τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ στο ταμείο του συλλόγου, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ θα είναι άμεσα.

Ηδη οι Πράσινοι από τη συμμετοχή τους στον γ’ προκριματικό γύρο θα εξασφαλίσουν περί τις 300.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των εισπράξεων από τα εισιτήρια), ενώ με πρόκριση επί της Μάδεργουελ θα εισπράξουν εντός του Αυγούστου περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα εξασφαλιστεί και η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με επιπλέον έσοδα 3 εκατ. ευρώ.

Ιδανικό σενάριο βεβαίως για τον Παναθηναϊκό αποτελεί η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα αποφέρει συνολικά έσοδα υψηλότερα των 15 εκατ. ευρώ και θα βγάλει οριστικά το Τριφύλλι από το οικονομικό αδιέξοδο…

Παράλληλα, όμως η πρόκριση επί της Μάδεργουελ αναμένεται να αποφέρει και… παράπλευρα κέρδη καθώς ήδη, σε λιγότερο από 24 ώρες, υπήρξε αύξηση στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας που συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 7.000.