Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σπουδαία νίκη (2-0) στη Σκωτία επί της Μάδεργουελ και έκανε ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πράσινοι που άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου (ούτε το τηλεοπτικό ριπλέι αποσαφήνισε αν βρήκε την μπάλα και ο Μπουμσόνγκ) στο 14′ και σφράγισαν την επικράτησή τους με πλασέ του Μαυρία στο 76′, εφόσον προκριθούν θα πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα καθώς θα βάλουν στο ταμείο τους τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ…

Το Τριφύλλι έπαιξε με σοβαρότητα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επικράτησε δίκαια απέναντι σε μια ομάδα που ήταν σαφώς κατώτερη και μετρίων δυνατοτήτων. Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε ο Σισοκό, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Μπουμσόνγκ και Χριστοδουλόπουλος.

Σημειωτέον ότι ο 17χρονος Μαυρίας έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού στα Κύπελλα Ευρώπης…

Η ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Μάδεργουέλ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (8/8, 21.45) στο ΟΑΚΑ και σε περίπτωση πρόκρισης θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Λιλ (Γαλλία), Μάλαγα (Ισπανία), Ουντινέζε (Ιταλία) ή Γκλάντμπαχ (Γερμανία).

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ (Στιούαρτ ΜακΚολ):Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα (79΄ Ντάλεϊ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα):Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Μαρίνος (67΄ Κατσουράνης), Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (85΄ Φορναρόλι), Τοτσέ (76΄ Μαυρίας).