Όλα ξεκίνησαν από τον προ ημερών ρατσιστικό παραλογισμό με αφορμή το ιντερνετικό «τιτίβισμα» της ελληνίδας πρωταθλήτριας στο τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου. Ενας χρήστης του διαδικτύου ειρωνευόμενος τους υποστηρικτές της αθλήτριας που δεν βρήκαν ρατσιστικό το σχόλιό της, έγραψε: «»Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ..ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά», δήλωσε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ, που λίγο αργότερα, υπό τον θόρυβο που προκλήθηκε στα social media, ξεκαθάρισε: »Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, δεν έχω ανάμηξει με την πολιτική»» (σ.σ: η λάθος ορθογραφία στη λέξη «ανάμιξη», ειρωνευόταν προφανώς το ανάλογο «μαργαριτάρι» της Παπαχρήστου).

Η δυνατότητα που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράξει κάποιος οτιδήποτε του αρέσει, μετέτρεψε το συγκεκριμένο σχόλιο σε… «είδηση», καθώς από τη στιγμή που το σχόλιο χάθηκε από τα «χέρια» του δημιουργού του, χάθηκε και η προϊστορία των μηνυμάτων και μαζί του χάθηκε και το (όποιο) αστείο. Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου σχολίου επέτρεψε σε κάποια μπλογκ να το θεωρήσουν γεγονός και να το καταγράψουν ως τέτοιο. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα μπλογκ και άρχισε η διαδικασία της αναπαραγωγής, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να υπάρξουν ακόμη και δημοσιογραφικοί οργανισμοί που έπεσαν στην παγίδα! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιντερνετικού κολοσσού της Yahoo, η οποία εμπιστευόμενη μια πηγή ειδήσεων, δημοσίευσε επίσης την… είδηση! Εντυπωσιακό δε, είναι ότι ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και η… Χρυσή Αυγή, ζητώντας να ανακληθεί η αθλήτρια εξαιτίας της εντελώς ανύπαρκτης δήλωσής της!

«Προχθές απέδωσα κάποιες φανταστικές δηλώσεις στη σημαιοφόρο της γερμανικής αποστολής Νατάσα Κέλερ για τους ξυπόλητους Ελληνες, διασκεδάζοντας με τη φαγωμάρα μας για το ρατσιστικό ανέκδοτο της Παπαχρήστου. Αν δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο και μας πετάξουν εκτός Ευρώπης, θέλω να ξέρετε ότι το κατάφερα με 120 λέξεις καθαρής ιντερνετικής πλάκας… » ήταν το σημερινό σχόλιο του χρήστη του Facebook που προκάλεσε μέχρι και… «αναστάτωση στο Ολυμπιακό Χωριό» όπως έγραψε έγκυρο (κατά τα άλλα) αθλητικό σάιτ της χώρας.

Οπως φάνηκε, οι αποδέκτες της ειρωνίας, όχι μόνο δεν την κατανόησαν, αλλά πίστεψαν ότι υπάρχει ένα γεγονός που τους «δικαιώνει».