Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΟΕ να αποκλείσει την ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο διευθυντής επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μαρκ Άνταμς. Ηταν μάλιστα κατηγορηματικός λέγοντας ότι αν η ελληνίδα τριπλουνίστρια δεν είχε αποκλεισθεί από την ΕΟΕ, την απόφαση να μην αγωνισθεί στο Λονδίνο θα λάμβανε η ΔΟΕ.

«Εφόσον, όπως φαίνεται, πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση της Ολυμπιακής Χάρτας, η ΔΟΕ θα παρενέβαινε», τόνισε ο κ. Άνταμς. Επιπλέον επεσήμανε ότι οι κανόνες που φέρονται να παραβιάστηκαν από τη Βούλα Παπαχρήστου ισχύουν για την Ολυμπιακή οικογένεια πολύ πριν την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Οι αθλητές πρέπει να τρέφουν σεβασμό για τους συναθλητές τους και το γενικότερο κοινό και στη νέα εποχή επικοινωνίας οφείλει κανείς να είναι ακόμα πιο προσεκτικός για το πώς εκφράζεται» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ.
Ο κ. Ανταμς προειδοποίησε ότι όποιος αθλητής δεν ενστερνίζεται τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει θέση στο Λονδίνο.