Μετά την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει την Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για το ρατσιστικό σχόλιό της στο twitter, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, με τον διεθνή Τύπο να στέκεται στο γεγονός ότι αθλήτρια αποβλήθηκε λόγω σχολίου σε social media.

Αναλυτικά, το «ΒΒC» γράφει: «Η Ελληνίδα Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε εξαιτίας ενός ρατσιστικού tweet». H ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Παπαχρήστου δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν ενώ επισημαίνεται η απόφαση χωρίς επιστροφή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το «CBS» αναφέρει: «Η Ελλάδα αποβάλλει αθλήτρια των ολυμπιακών αγώνων για σχόλιο σε social media που θεωρήθηκε προσβλητικό».

Η «Washington Post» προσθέτει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε εκτός αποστολής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιό της στο Tweeter»

H «Corriere della Sera» έχει ως τίτλο: «Ρατσίστρια στο Twitter; Αποβλήθηκε η Ελληνίδα Βούλα».

Η ιταλική «La Repubblica» λέει: «Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρατσιστικό tweet: αποβλήθηκε η αθλήτρια Παπαχρήστου». Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Παπαχρήστου προσπάθησε να δικαιολογηθεί δημοσίως αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Τέλος, η ιστοσελίδα «Sky News» αναφέρει: Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μία από τις αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου. Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε επειδή διακωμώδησε αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».