Τις ευχές του στον Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ο Χοσέ Καρέρας, με ιδιόχειρη αφιέρωση στα cd που του έστειλε και περιέχουν τις όπερες Κάρμεν και Τόσκα, στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος. Με τη χειρονομία αυτή ο μεγάλος ισπανός τενόρος ανταπέδωσε την αποστολή προς αυτόν από τον Μίκη του έργου του «Κάντο Χενεράλ», με ιδιαίτερη αφιέρωση.

Η προσέγγιση των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών οφείλεται στην πρωτοβουλία των ποδοσφαιρόφιλων Ελλήνων και Καταλανών καλλιτεχνών. Αλλωστε, πέρα από την κοινή τους αγάπη για τη μουσική, οι δύο σπουδαίοι και καταξιωμένοι παγκοσμίως καλλιτέχνες είναι γνωστό πως λατρεύουν το ποδόσφαιρο, κάτι που τους έφερε πιο κοντά. Υπενθυμίζεται, ότι ο Μίκης Θεοδωράκης συναντήθηκε σχετικά πρόσφατα με παλαίμαχους και εν ενεργεία έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές (Ντέμης Νικολαΐδης, Τάκης Φύσσας, Τραϊανός Δέλλας, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης), ως ένδειξη εκτίμησης στο πρόσωπό τους, αλλά και της αγάπης του για το ποδόσφαιρο, μολονότι δεν μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο.

Κάτι που κάνει όμως ο Χοσέ Καρέρας, ο οποίος βρίσκεται συχνά στις εξέδρες του «Καμπ Νου» παρακολουθώντας την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Επίσης ο Καρέρας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινοφελούς ιδρύματός του, συνεργάζεται με τους διεθνείς ισπανούς γκολκίπερ Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα) και άλλους επιφανείς ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου Ισπανίας.