Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Ηθική στον Αθλητισμό» διοργανώνεται τη Δευτέρα 9 Ιουλίου (ώρα 18.30) στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Ελληνικό Κέντρο Ερευνας Αθλητικού Δικαίου.
Την εκδήλωση θα προσφωνήσουν ο πρόεδρος του ΣΕΟ Δημοσθένης Ταμπάκος και ο πρόεδρος του ΕΚΕΑΔ κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος ενώ θα χαιρετίσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Εισηγητές θα είναι ο κ. Γιώργος Φαράντος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Ηθος και Αγώνας στην Ολυμπιακή Παράδοση», ο κ. Δ. Παναγιωτόπουλος θα μιλήσει για τον «Θεσμικό λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων», ο ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος για τον «ρόλο των αθλητών και των προπονητών στη διαμόρφωση Αθλητικού Ηθους», ο κ. Γιάννης Παληός (αντιπρόεδρος της Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) θα αναπτύξει το θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες και Κίνδυνοι Δεοντολογίας», η πρώην πρωταθλήτρια του τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου το θέμα «Η αλλοίωση της ατομικής ηθικής του αθλητή ως αποτέλεσμα της διαρκούς απαίτησης για επίτευξη άθλων», ο κ. Αντώνης Αντωνόπουλος α’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ θα μιλήσει για τη συμβολή των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της ηθικής στον αθλητισμό» ενώ ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ κ. Γιώργος Λενός για τα «Αγωνιστικά και αθλητικά ήθη».