H αποστολή της Γερμανίας είπε «ντο βιτζένια» (σ.σ. αντίο) στο προπονητικό κέντρο του Γκντανσκ, όπου φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, ευελπιστώντας ότι την προσεχή Δευτέρα θα επιστρέφει από το Κίεβο πετώντας πάνω από την Πολωνία με το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης…

Η 70μελής αποστολή της Γερμανίας χρησιμοποίησε 4,5 τόνους πάγου, έπλυνε και σιδέρωσε 2,7 τόνους ρούχων, διοργάνωσε 26 συνεντεύξεις Τύπου και 320 ατομικές συνεντεύξεις κατά την παραμονή της στο Γκντανσκ. «Ελπίζω ότι θα έχουμε δουλειά και τις επόμενες ημέρες» είπε ο μάνατζερ της γερμανικής ομάδας που μετακόμισε πλέον στη Βαρσοβία κ. Ολιβερ Μπίρχοφ αναφερόμενος στον αποψινό (21.45 ΕΤ1) ημιτελικό με την Ιταλία στην πολωνική πρωτεύουσα.

Παράλληλα κατακεραύνωσε όσους δημοσιοποίησαν το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου. «Ακόμη δεν έχουμε περάσει ούτε στον τελικό! Πρέπει να κοιτάζουμε τα πράγματα με τη σειρά» είπε ο κ. Μπίρχοφ θυμίζοντας ότι ουδέποτε κέρδισε η Γερμανία την Ιταλία σε μεγάλο τουρνουά! Σε ματς της φάσης των ομίλων το σκορ ήταν ισόπαλο (Μουντιάλ 1962 0-0, Μουντιάλ 1978 0-0, Euro ’88 1-1, Euro ’96 1-1) ενώ στα νοκ άουτ νικήτρια ήταν πάντα η «Σκουάντρα Ατζούρα», όπως στους ημιτελικούς των Μουντιάλ 1970 (4-3) και 2006 (2-0) και στον τελικό του Μουντιάλ 1982 (3-1).

Οσον αφορά στον αποψινό ημιτελικό ο τεχνικός της Ιταλίας κ. Τσέζαρε Πραντέλι προσανατολίζεται να αναχαιτίσει τη γερμανική ομάδα με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, ενώ αλλαγές στη βασική 11άδα επιφυλάσσει και ο κ. Γιόαχιμ Λεβ της εθνικής Γερμανίας. Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στις προπονήσεις αναμένεται να επαναφέρει στην βασική 11άδα τον Λούκας Ποντόλσκι στη θέση του Σίρλε, ενώ θα κρατήσει τον Μάρκο Ρόις, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά απέναντι στην Ελλάδα. Οσο για τη θέση του κεντρικού επιθετικού θεωρείται βέβαιη η επιστροφή του Μάριο Γκόμεζ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος κ. Στεφάν Λανουά, ο οποίος στο Μουντιάλ του 2010 είχε κατηγορηθεί για τα λάθη του στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ στο Euro 2012 έχει σφυρίξει τα ματς Γερμανία – Πορτογαλία 1-0 και Ελλάδα – Τσεχία 1-2.