Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσαν και τα «Βαρδινογιάννεια» ένα από τα σημαντικότερα διεθνή μίτινγκ στίβου που διεξάγονταν στην Ελλάδα. Ο οργανωτής του μίτινγκ, ο ρεθυμνιώτικος σύλλογος «Ενωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού» ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι αναβάλει τους αγώνες, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά και εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το στάδιο «Γάλλου», και ειδικά το ταρτάν το οποίο είναι κατεστραμμένο εδώ και πολλούς μήνες. Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για τις 7 Ιουλίου αλλά δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί λύση ή για την αντικατάσταση του ταρτάν ή για τη μεταφορά των αγώνων σε άλλη πόλη.
Ηδη από πέρυσι ο πρόεδρος της ΕΑΡ κ. Βαγγέλης Μελιγκουνάκης είχε προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να μην διεξαχθούν οι αγώνες στο Ρέθυμνο λόγω του προβλήματος του ελαστικού τάπητα, αφού θα ήταν πολύ δύσκολο να δοθεί άδεια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Βαρδινογιάννεια» ήταν πολύ υψηλά στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου και μάλιστα το μίτινγκ είχε κτυπήσει την πόρτα της κορυφαίας σειράς μίτινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας στίβου, του Ντάιαμοντ Λιγκ. Λόγω όμως της έλλειψης υποδομών το εισιτήριο για το Ντάιμοντ Λιγκ είχε πάρει το μίτινγκ της Νέας Υόρκης. Τα «Βαρδινογιάννεια» διεξάγονταν στη μνήμα του Παύλου Βαρδινογιάννη.

Αντίθετα από τα Βαρδινογιάννεια θα διεξαχθούν τα Βενιζέλεια στα Χανιά, τα οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένα στις 4 Ιουνίου.