O ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την προεπιλογή της Εθνικής ποδοσφαίρου για το Euro 2012. Εκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Στέφανου Αθανασιάδη, όπως και των γκολκίπερ Ορέστη Καρνέζη και Διοσύνη Χιώτη, που πραγματοποίησαν εντυπωσιακή σεζόν με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του ΑΠΟΕΛ, αντιστοίχως.

Ιδίως ως προς την επιλογή των τριών τερματοφυλάκων είναι πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται, καθώς, αφενός ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Αλέξανδρος Τζόρβας τους τελευταίους μήνες ήταν παροπλισμένοι στις ομάδες τους (ο πρώτος εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού και ο δεύτερος για αγωνιστικούς λόγους), αφετέρου ο βετεράνος Κώστας Χαλκιάς παρά την εμπειρία του παρουσιάζεται ιδιαίτερα ασταθής.

Επίσης, ουδείς εκ των μπακ του Παναθηναϊκού, Νίκου Σπυρόπουλου και Λουκά Βύντρα, επελέγη. Αντιθέτως, ο σέντερ φορ του Ατρομήτου Κώστας Μήτρογλου όπως και ο πολύπειρος Νίκος Λυμπερόπουλος της ΑΕΚ βρίσκονται μεταξύ των εκλεκτών του πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού. Αξιες αναφοράς είναι και οι κλήσεις του Κώστα Φορτούνη και του Παναγιώτη Κονέ.

Από την λίστα των 25 θα κοπούν δύο για να καταρτιστεί η τελική αποστολή για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Αναλυτικά η λίστα των 25:

Τερματοφύλακες: Χαλκιάς, Σηφάκης, Τζόρβας.

Αμυντικοί: Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος.

Μέσοι: Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης

Επιθετικοί: Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου.