Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την βράβευση των κορυφαίων της αγωνιστικής περιόδου από το συνδρομητικό δίκτυο της Nova που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης αγώνων της Σούπερ Λίγκας.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ καθώς και του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος πήρε ο επιθετικός του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς δηλώνοντας ότι «τα καλύτερα είναι τα ομαδικά γκολ και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου», ενώ καλύτερο γκολ της περιόδου ψηφίστηκε αυτό που σημείωσε ο συμπαίκτης του Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος ζήτησε να μην τον συγκρίνουν με τον Λιονέλ Μέσι: «Το ξέρω με συγκρίνουν με τον Μέσι, αλλά δεν πρέπει» είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός διεθνής άσος του Ολυμπιακού.

Την καλύτερη απόκρουση του πρωταθλήματος έκανε ο νεαρός γκολκήπερ του Παναθηναϊκού Στέφανος Καπίνο στο παρθενικό ντέρμπι της καριέρας του απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας κ. Μιχάλη Αναγνώστου είπε: «Σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι θα περάσω τέτοια χρονιά, αλλά οι προπονητές μού έδειξαν εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι τους έβγαλα ασπροπρόσωπους».

Το βραβείο της καλύτερης ασίστ πήγε στον πρώην επιθετικό μέσο του ΠΑΟΚ Αντελίνιο Βιεϊρίνια για την πάσα με το τακουνάκι προς τον Αθανασιάδη στην εκτός έδρας αναμέτρηση του «Δικέφαλου» με τον Πανιώνιο, ωστόσο ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής που ανήκει πλέον στη γερμανική Βόλφσμπουργκ δεν μπόρεσε να παραλάβει.

Για την καλύτερη δήλωση βραβεύτηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος κατά την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη την 21η αγωνιστική, μετά το γκολ που πέτυχε, φίλησε μεταξύ άλλων το χέρι του γιατρού της ομάδας και του φυσιοθεραπευτή των Πρασίνων. «Μου έλειπε πολύ το παιχνίδι, δεν έβλεπα τη στιγμή όχι μόνο να παίξω, αλλά και να κάνω προπόνηση. Περίμενα με ανυπομονησία και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για έναν παίκτη να επιστρέφει από τραυματισμό και να επανέρχεται στην ομάδα με την αγάπη όλων» είπε ο παίκτης του Τριφυλλιού.

Ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος της Ξάνθης, τον οποίο επέλεξε η τριμελής επιτροπή προπονητών που αποτελούνταν από τους κκ. Γιώργο Δώνη, Σάκη Τσιώλη, Νίκο Κωστένογλου. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ξάνθης και τον προπονητή μου, Μαρίνο Ουζουνίδη για την εμπιστοσύνη τους» είπε ο 20χρονος μέσος.

Ο Παναιτωλικός για το ήθος και τη φιλοξενία του σε όλες τις αποστολές που βρέθηκαν στο γήπεδό του τιμήθηκε με το βραβείο Fair Play και ο διευθύνων σύμβουλος των νεοφώτιστων κ. Μάκης Μπελεβώνης προκάλεσε εντύπωση δηλώνοντας ότι «ελπίζω σύντομα να βγάλετε από τη λίστα τα βραβεία fair play και οι κανόνες δικαίου και σωστού ποδοσφαίρου να είναι το δεδομένο και όχι το ζητούμενο».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο δηλώνοντας ότι «είναι δύσκολο να διαλέξεις τους παίκτες που θα πάνε σε μία μεγάλη διοργάνωση». Το βραβείο παρέδωσε ο άλλοτε διεθνής πορτογάλος μέσος Ρουί Κόστα, ο οποίος είχε συνεργαστεί στην Μπενφίκα με τον κ. Σάντος. «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Με την ευκαιρία να σας συγχαρώ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Για την Πορτογαλία σίγουρα ήταν μία μέρα θλιβερή, ωστόσο η Ελλάδα κατέκτησε με την αξία της το πρωτάθλημα, τη στιγμή που ήταν αδιανόητο όταν ξεκίνησε η διοργάνωση. Καλή επιτυχία στην Εθνική σας ομάδα, στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ο κ. Σάντος βράβευσε τον κορυφαίο προπονητή, τίτλος ο οποίος πήγε στον τεχνικό του νταμπλούχου ΟΣΦΠ κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε ότι «οι προπονητές είναι προετοιμασμένοι για να κερδίζουν τίτλους. Ομως αυτό που μετράει είναι το πως σου συμπεριφέρονται όλοι. Σαφώς και περισσότερο μου αρέσει η αποδοχή του κόσμου».

Τέλος η καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος, όπως επιλέχθηκε αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακες: Μπάλαζ Μέγερι (Ολυμπιακός), Σάρλζ Ιτάνζ (Ατρόμητος).

Αμυντικοί: Ολοφ Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός), Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (Παναθηναϊκός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ), Λίνο (ΠΑΟΚ).

Μέσοι: Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σουμπίνιο (Λεβαδειακός), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Τζαμέλ Αμπντούν (Ολυμπιακός), Σίμο Ναβάρο (Αστέρας Τρίπολης), Ρικάρντο Φατί (Αρης).

Επιθετικοί: Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός), Φώτης Παπουλής (ΟΦΗ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Σεμπάστιαν Λέτο (Παναθηναϊκός), Ραφίκ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός).