Μια ημέρα μετά την επική πρόκριση της Τσέλσι επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν Μονάχου έγινε η δεύτερη φιναλίστ, καθώς επικράτησε 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι (2-1 υπέρ των Μαδριλένων έληξε ο κανονικός αγώνας και η παράταση)…

Η Μπάγερν αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Μολονότι η Ρεάλ πήρε πολύ νωρίς προβάδισμα πρόκρισης (2-0) πετυχαίνοντας δύο γκολ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 6′ (πέναλτι) και στο 14′, οι Βαυαροί στο 27′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (2-1 το σκορ του α’ αγώνα) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αριεν Ρόμπεν.

Και προς επιβεβαίωση της περίφημης ρήσης του παλαίμαχου άγγλου στράικερ Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος κάποτε είχε δηλώσει ότι «22 παίκτες τρέχουν σαν τρελοί γύρω από μια μπάλα για 90′ και στοτέλος κερδίζουνπάντα οιΓερμανοί», οι Γερμανοί μπορεί να μην νίκησαν, αλλά εν τέλει πέτυχαν αυτό που ήθελαν και προκρίθηκαν μέσα στο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Χρειάστηκε να περάσουν επιπλέον 30′ της παράτασης και το παιχνίδι να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του κ. Γιουπ Χάινκες, ο οποίος είχε οδηγήσει τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1998, ήταν πιο ψύχραιμοι από τους σούπερ σταρ των Μαδριλένων.

Τα «χρυσά» πόδια του Ρονάλντο και του Κακά που κόστισαν προ ετών περίπου 150 εκατ. ευρώ στη διοίκηση των Μερένχες πιάστηκαν στις «χρυσές τανάλιες» του γερμανού γκολκίπερ των Βαυαρών Μάνουελ Νόιερ, για τον οποίο δαπανήθηκαν περίπου 25 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα… έξω από το Μπερναμπέου σε μια κάκιστη εκτέλεση. Προηγουμένως, ο «άγιος» Ικερ Κασίγιας της Ρεάλ είχε επίσης αποκρούσει δύο πέναλτι των Κρόος και Λαμ, αλλά στην καθοριστική εκτέλεση νικήθηκε από τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-3 και έστειλε την ομάδα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που για καλή τύχη της Μπάγερν θα πραγματοποιηθεί στο γνώριμο… χορτάρι της φυσικής της έδρας (Αλιάνζ Αρένα) στις 19 Μαϊου με αντίπαλο την εφετινή έκπληξη της διοργάνωσης αγγλική Τσέλσι…

Η διαδικασία των πέναλτι
Αλάμπα0-1
Ρονάλντο– απόκρουσηΝόιερ0-1
Γκόμεζ0-2
Κακά– απόκρουσηΝόιερ0-2
Κρόος– απόκρουσηΚασίγιας0-2
Αλόνσο1-2
Λαμ– απόκρουσηΚασίγιας1-2
Ράμος– άουτ 1-2
Σβαϊνστάιγκερ1-3

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο):Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (75′ Κακά), Οζίλ (111′ Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (106′ Ιγουαΐν).

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες):Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (95′ Μίλερ), Γκόμεζ.