Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει τόσο από τον ΣΕΓΑΣ όσο και από ερασιτέχνες αθλητές η απόφαση της διοίκησης του ΟΑΚΑ να καθιερώσει «εισιτήριο» για την προπόνηση των αθλητών του στίβου στα βοηθητικά προπονητήρια του Ολυμπιακού Σταδίου. Οπως έχει καταγγείλει ο ΣΕΓΑΣ η πλειονότητα των αθλητών των σωματείων είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν προκειμένου να προπονηθούν. Από το χαράτσι που επέβαλε η διοίκηση του ΟΑΚΑ εξαιρούνται, όπως δηλώνει ο αρχιπροπονητής του στίβου κ. Δημήτρης Ευαγγελόπουλος «μόνο όσοι έχουν καταλάβει θέση στην εξάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος».

Με τη ρύθμιση αυτή όμως οι περισσότεροι αθλητές σωματείων όπως και αθλητές που ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις (μαραθώνιος, υπερμαραθώνιος) είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το αντίτιμο των 50 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να προετοιμασθούν για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Εν τω μεταξύ όπως καταγγέλλουν τρεις ερασιτέχνες αθλητές μεγάλων αποστάσεων το ποσό αυτό ανέρχεται σε 80 ευρώ για όσους δεν ανήκουν σε σωματείο. Οι κκ. Κύριλλος Σεβαστιάδης, Μανώλης Χατζηγεωργιάδης και Νίκος Μανάφας με επιστολή τους που κοινοποίησαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον υπουργό Πολιτισμού, στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, στη Βουλή αλλά και στον ΣΕΓΑΣ εξηγούν ότι «το τίμημα φαντάζει μικρό , όταν όμως έχεις πληρώσει 50 ευρώ για κάθε Μαραθώνιο που συμμετέχεις (3 κάθε χρόνο στη χώρα) , 200 ευρώ για το Σπάρταθλο , 180 για τον Ευχίδα ,20 σε κάθε ΣΔΥΑ , 20 σε κάθε ημιμαραθώνιο, είναι τουλάχιστον παράνοια να δεχθείς να πληρώνεις το 20% του βασικού μισθού, για να προπονείσαι στο ΕΘΝΙΚΟ στάδιο όλων των Ελλήνων». Επιπλέον αναρωτιούνται «γιατί επιβλήθηκε αυτό το τίμημα , σε τι θα βοηθήσει το ποσό των 4000 ευρώ (80 περίπου δρομείς επί 50 ευρώ ), τι πληρώνει αυτό το ποσό , τα φώτα που σβήνουν στις 9 και τρέχουμε με τα φώτα του τένις , το μπάνιο που (δεν) κάνουμε μετά την προπόνηση? ,τη χρήση του χόρτου για ζέσταμα και αποθεραπεία (όταν κάνουν προπόνηση οι ομάδες απαγορεύεται να πατήσουμε), τη χρήση του 1ου διαδρόμου όταν κάνουμε διαλειμματική που δεν το χρησιμοποιούμε κυρίως από ευγένεια στους πρώην πρωταθλητές μας (όντας ξεχασμένοι από την Ελληνική πολιτεία αναγκάζονται να κάνουν πέρσοναλ σε επώνυμους και μη)».